Humanost na Fejsbuku – Oštećenima u subotnjem nevremenu poklanjaju crep

Građani Kolubarskog okruga koji su u subotnjem nevremenu sa jakim gradom pretrpeli oštećenja krovova svojih stambenih i poljoprivrednih objekata, pomoć u crepu, i to potpuno besplatno, mogu očekivati od svojih sugrađana.

Naime, u nekoliko grupa na Fejsbuku, kao što su „Online pijaca Valjevo“ i „Valjevo oglasi“, pojavio se pristojan broj objava u kojima pojedinci obaveštavaju oštećene u subotnjem nevremenu da im poklanjaju veće ili manje količine raznih vrsta crepa.

“Ljudima kojima je nevreme napravilo štetu i oštetilo krovove, a treba im ovakav crep, poklanjam, neka dođu i uzmu”, tako je napisao jedan od članova grupe “Onlajn pijaca Valjevo” na Fejsbuku, dok objava jednog drugog člana glasi – “Poklanjam više vrsta crepa ljudima kojima je grad polupao krovove. Mala Kikinda, Polet, Novi Bečej, itd”.

Sem u crepu, u ovim objavama oštećenima od grada na području Osečine i Valjeva, pomoć pojedinci nude u vidu fizičkog rada, besplatnog prevoza materijala i zamene stakla na stolariji.

Objave u kojima se nudi pomoć onima koji su zbog grada i olujnog nevremena pretrpeli veliku štetu, naišle su na veliki broj komentara pohvala i podrške članova ovih Fejsbuk grupa. Ističe se, između ostalog, da “humanost i dalje postoji”, da “ipak nismo loš narod” ili da ovakvi potezi “ponovo vraćaju veru u ljude”.

Podsećamo da je u subote posle podne u našem okrugu epicentar oluje sa krupnim gradom bio na području Osečine, gde je zabeležena i najveća materijalna šteta na usevima, objektima i automobilima, pa je u nekoliko sela proglašena vanredna situacija. Veliku štetu od gradonosnih padavina pretrpela su i pojedina sela na području Mionice, a u Valjevu je najviše štete bilo u Miličinici, Osladiću i Oglađenovcu, pa je i tu proglašena vanredna situacija zbog ove elementarne nepogode.

Fotografija: Facebook/Online pijaca Valjevo/Vladan Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.