Vodovodu odobreno kreditno zaduženje za vraćanje dugova

Gradsko veće dalo je zeleno svetlo za kreditno zaduženje JKP Vodovod u iznosu od 50 miliona dinara sa rokom otplate od 18 meseci. Kreditna sredstva će biti iskorišćena za isplatu dugova dobavljačima.

Na predlog Nadzornog odbora JKP Vodovod , Gradsko veće odobrilo je ovom preduzeću  kreditno zaduženje u iznosu od 50 miliona dinara.

„JKP Vodovod u proteklim godinama izmirilo je svoja višegodišnja dugovanja prema EPS-u , ali su ostali dugovi prema dobavljačima. Ti dugovi su nastali iz razloga što je prethodno rukovodstvo velike  investicije izvodilo iz sopstvenih sredstava. Mi smo u proteklom periodu najveći deo prihoda usmeravali na otplatu dugovanja dok smo investicije izvodili iz sredstava budžeta grada Valjeva.  Novac iz kredita ćemo iskoristiti da i dobavljačima budu vraćeni dugovi čime će buduće poslovanje Vodovoda biti stabilno i neopterećeno dugovanjima“, rekao je izmedju ostalog na sednici Veća direktor Vodovoda Ivan Filipović.

Kredit se uzima sa rokom otplate od 18 meseci , a kao se moglo čuti mesečni anuitet kredita iznosiće 2,9 miliona dinara što predstavlja 5,9% od prosečnih mesečnih prihoda i neće predstavljati opterećenje za poslovanje ovog preduzeća.

7 comments on “Vodovodu odobreno kreditno zaduženje za vraćanje dugova

 1. Dragan

  ja sam ga podrzavao jer sam mislio da je povukao na oca ali sada na ovog direktora imam zamerku i ne znam ko mu je dozvolio da mu zena i tasta budu na listi kod borisa tadica za poslanike. ispada da svako moze da radi sta hoce i to utice na disciplinu u stranci i ljudi se bune. neko ide i skuplja sigurne glasove i vodi narod na miting a neko ni od zene nema podrsku a hoce da bude direktor

  Reply
 2. Gračanin

  Kojom magijom vodovod moze da ima minuse? bravo komso ti si madjionicar i treba te unaprediti

  Reply
 3. Lola

  E konacno neko normalan iz sns-a da se pojavi.Jedno veliko bravo za direktora.Podrska od svih zena,zene nisu nicije vlasnistvo da im neko nesto dozvoljava.Treba da posluzi kao najsajniji primer normalnog,porodicnog coveka.

  Reply
 4. Zaboravan

  hahaha ma šta reče,kao prvo ,,prethodno rukovodstvo,, zar nije i on lično bio deo tog prethodnog rukovodstva i to lično zadužen za finansije,ali ovakve izjave su valjda ok sad pred izbore mora da pokaže gazdi da zna da ,,ujede,,da ne bi bio ,,slučajno zaboravljen,, ipak idu i lokalni izbori još malo neodvaja se od fotelje tek tako…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.