GO Narodna stranka: Sačuvajmo Kosovo /Narod odlučuje

GO Narodne stranke izdao je saopštenje za javnost u kom poziva gradjane da podrže narodnu inicijativu za sprovođenje obavezujućeg republičkog referenduma. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovani građani Valjeva, referendum je jedini način da sačuvamo Kosovo i sprečimo izdaju. Po pitanju Kosova i Metohije ništa nije gotovo, jer francusko-nemački plan još nije potpisan niti je na bilo koji način obavezan za bilo koga osim za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se na to usmeno obavezao, i on je lični garant sprovođenja sporazuma. On nema kud, ali Srbija ima. Imamo nekoliko meseci da zaustavimo, sprečimo i poništimo ono na šta se Vučić u poslednjih mesec dana obavezao. Zato je Narodna stranka pokrenula narodnu inicijativu za raspisivanje referenduma, kako bi se narod pitao, a ne da odlučuje samo jedan čovek u ime celog naroda.

Predloženo referendumsko pitanje glasi:

Da li podržavate prihvatanje i sprovođenje predloga „Sporazuma o normalizaciji odnosa

Kosova i Srbije” (tzv. francusko-nemački predlog)?

DESET RAZLOGA ZAŠTO REFERENDUM:

Referendum je jedini način da sačuvamo Kosovo. Ne može jedan čovek – Aleksandar Vučić – da u ime celog naroda prihvata bilo kakve sporazume. Referendum je jedini način da sprečimo izdaju i sačuvamo Kosovo. Kad skupimo potpise režim ne sme više ništa da uradi u pogledu prihvatanja i sprovođenja „francusko-nemačkog” plana do odražavanja obavezujućeg referenduma.Kad skupimo potpise Narodna skupština je, po Ustavu i zakonu, dužna da raspiše referendum.

3.Nema drugog legalnog načina da sprečimo izdaju i sačuvamo Kosovo.

4.„Francusko-nemački” plan jeste protivustavan. Ali isto tako je i tzv. Briselski sporazum bio protivustavan – pa je potpisan i sproveden u delo, a Ustavni sud je odbio da se o njemu izjasni. Bez referenduma ponoviće se isti scenario, samo sa mnogo ozbiljnijim posledicama.

  1. Referendum je nemoguće pokrasti. Prvo, zato što je više od 80% građana protiv ovog plana. Drugo, jer će parlamentarna opozicija, na čelu sa Narodnom strankom, kontrolisati sva biračka mesta.
  1. Rezultati referenduma će, po Ustavu i zakonu, biti obavezujući za sve državne organe.
  1. Odbacivanjem „francusko-nemačkog” plana na referendumu građani Srbije će poslati jasnu poruku celom svetu da Srbija ne priznaje lažnu državu„Kosovo”.
  1. Referendum je instrument neposredne demokratije, gde se građani direktno pitaju o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju. „Francusko-nemački” plan se pojavio nakon poslednjih izbora, dakle o njemu građani nisu imali prilike da se neposredno izjasne.
  1. Vlast koja se plaši glasa naroda je NENARODNA VLAST koja zna da sprovodi nelegitimnu politiku koja nema podršku građana.
  1. Poraz na referendumu znači kraj ovog režima i odlazak Aleksandra Vučića sa vlasti.

Podržite narodnu inicijativu za sprovođenje obavezujućeg republičkog referenduma! Vaš potpis možete dati onlajn na https://sacuvajmokosovo.rs/, na našim štandovima ili u prostorijama Narodne stranke svakog radnog dana od 16-18h, a petkom od 14-16h na adresi Mirka Obradovića br.11.

S poštovanjem,

Narodna stranka Valjevo“

2 comments on “GO Narodna stranka: Sačuvajmo Kosovo /Narod odlučuje

  1. Dragan

    sta ima narod da odlucuje. narod je glasao presednika vucica i podrzace odluku koju on donese jer on je izabran da razmislja umesto nas

    Reply
  2. Istina

    Pa da li uredniče u stvarno misliš da sam ja glup što mi objavljješ komentare nakon jednog, ili dva dana kada vest više ne čita niko???
    Sve beležim i jednoga dana kada dođe vrme sve će izaći na videlo.
    Ja bih te zamolio da mi moje komentare uredno objavljuješ.
    Hvala.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.