Dodatni procenti za deo zaposlenih posvadjali radnike Krušika

Još uvek nema informacija kada će I da li će ipak biti održan štrajk u HK Krušik. Zaposleni tvrde da su pojedini radnici u okviru poslednje plate dobili dodatak . Kako procenat povećanja nije stigao na svaki isplatni listić , kako Vamedia saznaje od zaposlenih, došlo je do podele medju radnicima.

U HK Krušik zaposleni su najpre održali štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata , a potom je Ranka Savić predsednica Asocijacije slobodnih I nezavisnih sindikata novinarima potvrdila da će potpuni štrajk ipak bitii organizovan jer zahtevi radnka nisu ispunjeni.

Pored poboljšanja uslova rada  radnici su zahtevali i da im se plate, od aprila pa na dalje, povećaju za 10. 000 dinara u neto iznosu. Do promene je došlo kod poslednje isplate zarada.

“Kod nekih zaposlenih se pojavio taj dodatni procenat , mi ne znao šta je to tačno, da li je neki bonus, subvencija I ne znamo kako je to deljeno , na osnovu čega se odlučivalo. Ipak jedni su dobili , jedni nisu . Oni koji su dobili to povećanje nisu dobili iste iznose već se razlikuju u par hiljada dinara. To je dovelo do toga da su radnici medju sobom trenutno prilično posvadjani.Neki I kriju da su dobili povećanje, ali u svakom slučaju samo se o tome govori I to ne na baš lep način”, kažu za Vamediu neki od zaposlenih u Krušiku.

Po njihovom mišljenju poslednja podela dodatnih procenata zarade ugrozila je jedinstvo oko održavanja štrajka.

“Pitali smo poslovodju da li je on predlagao radnike koji će dobiti povećanje jer je tako nešto bilo najavljeno, govorilo se o tome  pre Dana fabrike da ćemo dobiti , ali nakon tog Dana niko više nije ništa pominjao. Poslovodja na je rekao da on nije pitan I da ne zna ništa o tome. Ko zna?”, navode zaposleni.

12 comments on “Dodatni procenti za deo zaposlenih posvadjali radnike Krušika

 1. Marija

  Dobio je onaj ko je vukao direktora pravnih poslova za rukav po hodniku i onaj koga je sekretarica njegova preporučili. USTANAK. USTANAK!!!!!!!

  Reply
 2. Dragan

  eto kakvi ljudi tamo rade. oni su i stranku koja ih je zaposlila prodali zbog par hiljada dinara a sad hoce medjusobno da se pobiju zbog bonusa. svaka cast rukovodstvu na pametnom potezu kojim je sprecen strajk

  Reply
 3. Шпанац

  Сви у истој партији па се свађају то није у реду. Јединство мора да постоји.

  Reply
 4. Razočarani radnik

  Najstrašnija je duhovna sirotinja,i ne zaslužujete boljeg direktora od ovakvoga,izuzetno lošeg čoveka još lošijeg znalca posla kojeg je radila i kojega sada radi,zato vam sledi katanac

  Reply
 5. Sladjana

  Odgovor na to ko zna. Sanja Sekretar drustva, ona sa Veljkom vedri i oblaci, prav isistematizacije, premesta radnike, nagradjuje, kaznjava?

  Reply
 6. Pako

  MA JOK VRATITE ONU TAKOZVANU POSTAVU 3,5,7, U UPRAVNU ZGRADU I ONDA MOZETE I VI SA BONUSOM I BEZ BONUSA NA ILICU.PA VI STE OCITO ZABORAVILI KAD SU VODILI ONI,ONAJ KOGA SU ZVALI 3,5,7,PA TAD NI PLATA NIJE BILO.SEDITE BRE MIRNI ,A KOME JE DO REZANJA NEK IZADJE VAN KRUGA FABRIKE ,JEL VEC IMAMO DOSTA KEROVA U KRUGU.

  Reply
 7. HK

  ovo sto Joka radi u Krusiku, posle 85 godina, nasla se ona pametna da menja citav sistem, tj.rusi sistem. Pa, ne ide to tako. Bolje neka da ostavku, i citavo rukovodstvo, jer definitivno nisu sposobni da vode ovaj posao.

  Reply
 8. MALI

  Cuj Joku sta kaze „plata NK radnika zavisi od realizacije“ hahaha, smesno, a od cega zavisi njena plata? Mi obicni smrtnici mozemo da radimo za 45 000, a G-đa da prima 300 hiljada…

  Reply
 9. Izvršitelj

  Nikada kvarnije rukovodstvo i nestručnije nije bilo od ovoga.Krušik direktno ide u zatvaranje

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.