Sindikati PTT Srbija najavili protest: Za život dostojan čoveka

Četiri poštanska sindikata najavila su protest zbog niskih zarada zaposlenih u Pošti Srbije. Kako se navodi u najavi sindikata protest će biti organizovan u Beogradu 6. novembra.

foto: Sindikat PTT Srbija

„Dana 27.10.2022. godine, održan je treći sastanak Sindikata PTT Srbije, Sindikat SOLIDARNOST“ Pošte Srbije, Samostalni sindikat poštanskih radnika i Sindikat radnika pošte Sloga. Na sastanku je aktiviran Plan za protest 06.11.2022. godine, uz protestnu šetnju, sa zadržavanjem ispred zgrade Vlade RS, i povratkom ispred zgrade u Takovskoj 2.

Nakon dopisa, koji su dana 17.10.2022. godine upućeni svim relevantnim institucijama, ostali smo bez odgovora. Obzirom da nikome nije interesantan materijalni položaj radnika u Javnom preduzeću . Pošta Srbije“, napred navedeni sindikati su rešili da ovim putem skrenu pažnju Vladi RS, Ministarstvu finansija i vp direktora Preduzeća Zoranu Đorđeviću. Naglašavaemo da je ovo samo početak i da smo spremni na sledeće korake,“ navodi se u Saopštenju sindikata kojim se pozivaju zaposleni da dodju na protest.

 

4 comments on “Sindikati PTT Srbija najavili protest: Za život dostojan čoveka

 1. Dragan

  nismo svi za strajk. ima radnika koji su zadovoljni primanjima npr veliki pevac zeljko samardzic

  Reply
 2. Sneža

  Zna se kako se zapošljavalo u pošti, a kako se zapošljava i danas. Struka se ne gleda, otpremnine su za Srbiju velike. Žao mi je ljudi koji rade kod privatnika, izgaraju od rada, nemaju otpremninu i nemaju mogućnost čak ni da štrajkuju.

  Reply
 3. Анонимни

  A kako zive prosvetni radnici i koliko treba povecati plate za dostojanstven zivot?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.