Uskoro počinje rekonstrukcija stare Šeste škole u dva vrtića

Radovi na rekonstrukciji stare Šeste škole u dva vrtića za valjevske mališane prema očekivanjima u Gradskoj upravi, trebalo bi da počnu za dve nedelje. Za rekonstrukciju vrtića grad je opredelio iz budžeta 173 milion dinara. Opremanje vrtića dogovoreno sa Fondacijom Novak Djoković.

I ove godine kao hroničan problem pokazali su se mali smeštajni kapaciteti kada su u pitanju valjevska obdaništa pa je veliki broj dece ponovo ostao neupisan. Po rečima gradonačelnika Lazara Gojkovića završeno je projektovanje I u budžetu su obezbedjena sredstva za rekonstrukciju objekta stare Šeste škole . Ovaj objekat je praktično nakon preseljenja škole u novu zgradu u Brdjanima ostao neiskorišćen I odlukom Skupštine grada predvidjeno je da u postojeći objekat rekonstrukcijom budu smeštena dva vrtića.

“Očekujem da radovi na rekonstrukciji i prenameni objekta u objekte predskolske ustanove, dva vrtića, počnu za oko dve nedelje i da objekti budu stavljeni u funkciju u prvoj polovini sledeće godine, 8 meseci od početka rekonstrukcije čime ćemo listu čekanja za mesto u vrtićima značajno smanjiti, a mozda i potpuno resiti”, kaže gradonačlenik Gojković I dodaje da je smeštaj dece već duginiz godina problem.

“Mi sada nismo uspeli 517 dece da upišemo u vrtić što je zaista orgoman problem i zato smatram da je ovo jedan od najvažnijih projekata za grad Valjevo. Pored tri velike investicije koje se trenutno realizuju u našem gradu, tri fabrike koje se grade, mi sada moramo rešiti ovaj, rekao bih, decenijski problem! Nova radna mesta izvesno će dovesti do toga da potražnja za smeštajem dece u vrtiće bude još veća. Moramo biti spremni za to”, objašnjava Gojković.

Gradonačelnik dodaje I da je uradjen  i urbanistički projekat za potpuno nov i moderan vrtić u naselju Sretena Dudića. “Za ovaj vrtić smoaplicirali za sredstva u resornom ministarstvu I videćmo da li ćemo dobiti sredstva , ali u svakom slučaju projektovnje je završeno što otvara mogućnost da vrtić bude izgradjen narednih godina. Ovom prilikom zaista bih se zahvalio Fondaciji Novak Djoković sa kojom smo dogovorili opremanje vrtića u Staroj šestoj školi . To nam mnogo znači I smanjuje umnoggome sredstva koja bismo moralai izdvojiti iz budžeta za tu namenu.  Zahvaljujem im se na ovom dogovoru I spremnosti da vrtiće odmah nakon završetka rekonstrukcije stavimo u funkciju”, rekao je Gojković.

 

13 comments on “Uskoro počinje rekonstrukcija stare Šeste škole u dva vrtića

 1. Bravo

  E protiv ovoga zaista nema sta lose da se kaze. Svi su ranije samo pricali u prazno, ovo je konkretno i mogu samo da kazem jedno veliko BRAVO!

  Reply
 2. Miki

  Bolna tema i jako dobro resenje. Hvala je milom Bogu sto se krece u realizaciju neceg tako posebnog za nas grad.

  Reply
 3. Role

  Dakle nista od onog obecanig Ruzicevog vrtica? Pa da, sta smo mogli da ocekujemo od socijalista? Izgleda ovom gradu krene samo onda kad nisu oni na vlasti.

  Reply
  1. Milan

   Bas nam je krenulo, postali smo najveca palanka i zadnja rupa u Srbiji. Svaka cast.

   Reply
 4. Duško

  O ovoj temi se dugo pričalo, pa je dobro i ohrabrujuće čuti da će uskoro krenuti radovi na prilagođavanju stare šeste škole za potrebe vrtića. Nadam se da ćemo za manje od godinu dana doći do toga da vrtić i proradi. Velika zahvalnost i Fondaciji Novaka Đokovića što je opredelila sredstva za opremanje jednog ovako bitnog projekta za Valjevo i njegove građane.

  Reply
 5. Ispod šeste

  Dozvolili ste da se postojeca VI škola polako uništava,da u nju ulazi ko god hoce i kad hoce a sada je sredjujete. Čisto sumnjam.

  Reply
 6. Baki

  Još jedna promašena investicija. Da ima iole pameti, posavetovali bi se sa strukom i našli sigurno bolje i kvalitetnije resenje kao na primer podizanje sprata na objektu u Kolubari 2 ili dogradnja i proširenje objekta u Brdjanima, neću spominjati Sretena Dudića jer su to priče za laku noć.

  Reply
 7. јана

  Čekajte ljudi da počne rekonstrukcija, a tek završetak to ćemo tek videti. Kada bude završeno onda je za BRAVO, do tada sve na dugačkom štapu.

  Reply
 8. Miloje Milojević

  Bravo,…ali stoji i jedno pitanje, zašto dva vrtića u jednom objekti, kad je u tom objektu bila škola,j edno pravno lice, a sada dva obdaništa, dva pravna lica,….Znači li to i dva direktora, dve administracije, a sve pod jednim krovom…duplo uhebljenze nepotrebno…

  Reply
  1. Stevica

   Pa i sada je jedan direktor a ima više objekata. Samo lupate.
   Lazare ako ovo realuzuješ treba da te slave.
   Svi su obećavali a niko nije pratim mrdnuo.

   Reply
 9. Semi

  Evo prilike da se ponovo zaradi na deci, prava prilika za vidljive i nevidljive da se nakradu kao nekad.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.