Završen šesti Mionica Reli, Milovanović i Golić ponovo najbrži

Tandem Lazar Milovanović i Dejan Golić drugi put zaredom postao je pobednik  šestog Mionica relija. Milovanović i Golić odbranili su prvo mesto u generalnom plasmanu osvojeno prošle godine. Oni su u ford fijesti bili prvi na šest, od ukupno devet specijalnih brzinskih ispita i tako nadmašili glavne favorite iz Bugarske Antona Titova i Dinka Georgieva, u škodi fabiji R5.

Takmičenje je završeno u nedelju proglašenjem pobednika na platou ispred zgrade opštine Mionica, gde je pehare uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Mionica reli nije samo takmičenje u automobilizmu. Mionica reli je i turistički i privredni događaj. Manifestacija koja Mionicu promoviše kao uspešnu lokalnu samoupravu i privlačnu turističku destinaciju, i ujedno pomaže razvoj lokalnog ugostiteljskog sektora. Čestitam pobednicima. Mionica reli se održava već šestu godinu, a našim građanima je ovo takmičenje jedno od omiljenih. Videli smo koliko ljudi je izašlo sinoć na Trg da pozdravi učesnike. Uživajte u uspehu, Mionica vas čeka i sledeće godine – poručio je Janković učesnicima reli trke.

Treće mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 25 posada pripalo je Aleksandru Todoroviću i Srđanu Maksimoviću u pežou 106.

Već na prvom brzinskom ispitu posada Milovanović–Golić je pokazala da nema nameru da konkurentima prepusti tron Mionica relija. Tandem u ford fijesti je sve do petog „brzinca“ bio najbrži, da bi u šestom dali nadu gostima iz Bugarske jer su bili sporiji 1,6 sekundi. Na sedmom su bili sedam sekundi brži, na osmom su gosti bili brži 0.9 sekundi, a na finalnom samo 0.2 sekunde, da bi u zbiru svih vremena bili brži 34.6 sekundi. Tokom devet specijalnih brzinskih ispita odustalo je sedam posada, a veći broj odustajanja nastao je usled izletanja sa staze. Na sreću, sve posade su prošle sa lakšim telesnim povredama. Šesti po redu Mionica reli bodovan je za FIA Centralnoevropsku zonu (CEZ), nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, a učestvovalo je 28 posada, od čega 22 iz Srbije, pet iz Bugarske i jedna iz Makedonije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.