Biciklisti valjevskog “Sputnjika” petostruki MTB prvaci države

Biciklističku istoriju Valjeva zlatnim sjajem nadgrađuju i ispisuju mladi takmičari BK “Sputnjik” koji su nakon osam osvojenih medalja na drumskom prvenstvu Srbije prošlog meseca, lestvicu uspeha sada podigli za još jedan sportski oblak više osvajanjem čak 11 medalja na MTB šampionatu Srbije koje je u nedelju održano na zahtevnoj stazi Androvlje na Fruškoj Gori.

Najbolji kadet u zemlji – Bogdan Angelovski, posle zlata u drumskom biciklizmu, trijumfom i na MTB državnom prvenstvu postao je jedini Srpski biciklista sa „duplom“ krunom kod nas u 2022. godini. On je u ovoj olimpijskoj disciplini, maestralnom i solo vožnjom od samog starta, deklasirao svih tridsetak rivala i ubedljivo trijumfovao ispred velikog borca, ovog puta drugoplasiranog, a svog klupskog druga Stefana Davidova. U istoj trci odličan četvrti je bio Igor Davidov što je u zbiru, najboljem biciklističkom klubu u Valjevu donelo i titulu najuspešnijeg kadetskog kluba u Srbiji.

U istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, ponovo je osvojena dupla kruna – reprezentativka naše zemlje Nikolija Kulinčević je takođe solo vožnjom, sa čak 5 minuta prednosti pobedila svoje rivalke i za svoj klub “Sputnjik” donela još jedno zlato u ekipnom poretku.

Ekipni šampioni su i mlađi poletarci BK “Sputnjik”, a tim najboljih sačinjavali su: Sava Starčević koji je osvojio bronzanu medalju i Filip Vukmir kojem je ovo bila prva trka u životu i koji je među više od 20 takmičara osvojio odlično 6 mesto koje je i donelo u Valjevo još jednu titulu državnog prvaka.

Drumska, mlađe kadetska šampionka Srbije – Mila Starčević je i pored teškog pada i teške povrede na treningu pre par dana, stisnula zube i pod velikim bolovima i u zavojima ipak nastupila na ovom prvenstvu koje je završila kao drugoplasirana što je i u klupskom plasmanu donelo vicešampionsku titulu za BK SPUTNjIK u ovoj konkurenciji.

Veliki talenat i veliku upornost pokazala je najmlađa Đurđa Nedeljković koji je osvojila treći stepenik pobedničkog postolja na osnovu kojeg je u zbirnom ekipnom plasmanu osvojena još jedna medalja bronzanog sjaja.

Od preostalih desetak biciklista Sputnjika, medalje su za samo jedno mesto izmakle četvrtoplasiranoj Nataliji Kulinčević, kao i čak za tri ekipe ovog Valjevskog kluba: poletarce, poletarke i mlađe kadete za koje su rezultate u sredini izborili Lazar Angelovski, Marko Ćesarević, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić.

Na osnovu ovih rezultata, čak četvoro kadeta BK “SPUTNjIK” će se naći na širem spisku reprezentacije koja u četvrtak odlazi put Grčke na MTB Balkanijadu na kojoj, po rečima sportskog rukovodioca valjevskog tima Zorana Jelića koji radi sa svim napred pomenutim sportistima, postoji lepa šansa da se možda osvoji i prva Balkanska biciklistička medalja za naš grad. A ove informacije biće poznate već za nekoliko dana o čemu će javnost grada na Kolubari biti blagovremeno obaveštena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.