Osnaženi ohrabreni – Stop zelenašenju!

U okviru projekta „Osnaženi ohrabreni – Stop Zelenašenju!“ danas 11:30 časova, ispred valjevske gradske uprave (Karađorđeva 64), organizacije civilnog društva Dijalog iz Valjeva i PROTECTA iz Niša sprovode uličnu informativnu kampanju za građane/ke Valjeva na temu opasnosti od zelenašenja.

U okviru ove akcije volonteri/ke organizacija će, kroz razgovor i informativne materijale, ukazati građanima/kama na opasnosti koje donosi zelenašenje. Pored toga, predstavnici niške organizacije Protecta podeliće sa građanima/kama i informacije o uslugama za pomoć osobama koje su u problemu zbog zelenašenja, a koje pruža ova niška organizacija. Projekat „Osnaženi ohrabreni – Stop Zelenašenju!“, se sprovodi u 11 gradova i opština u Srbiji, uz pomoć Evropske unije a u okviru Programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima ljudskih prava u lokalnim sredinama 2021/2022., koji realizuje tim Solidarno za prava svih.

Opšti cilj projekta je povećanje otpornosti zajednice na probleme koje prouzrokuje zelenašenje, kao i poboljšanje zaštite ljudskih prava žrtava zelenašenja na nacionalnom nivou i u lokalnim sredinama širom Srbije. Specifični ciljevi projekta su: osnaživanje lokalnih OCD za zaštitu ljudskih prava građana ugroženih zelenašenjem, umrežavanje i razmena iskustava aktera borbe protiv zelenašenja, povećanje broja i kvaliteta aktivističkih inicijativa prema građanima i podizanje svesti građana na temu borbe protiv zelenašenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.