U toku akcija spasavanja 17 mladića u planini

Čak 17 mladića ljubitelja off road vožnje ostalo je zaglavljeno sa 4 džipa na makadamskom putu Maljen- Ravna Gora , udaljenom  9 km od Tometinog polja. Do njih se trenutno probija Gorska služba spasavanja.

Naime u toku jučerašnjeg dana NN lice  prijavilo je  da se nalazi zaglavljeno na makadamskom putu Maljen-Ravna Gora, udaljen 9km od Tometinog polja. Sa njim je u kontakt potom stupila Vatrogasno spasilačka brigada kojoj je mladić izjavio da se nalazi na  neutvrdjenom mestu u blizini reke Tinja u podnožju Maljena gde se  nalazi 17 lica sa četiri džipa. Po informacijama koje je lice dalo  oni su  uspeli da udju u praznu lovačku kuću Ribnica gde su naložili vatru u grejnom telu i trenutno nisu   životno ugrozeni.

Kako Vamedia saznaje pripadnici VSB Valjevo pokušali su da dopreme hranu navedenim licima, ali u tome nisu uspeli.  Akciju spasavanja potom je preuzela Gorska služba .

Njihova spasilačka ekipa treutno pokušava da turno skijama dodje do zavejanih mladića kako bi im dopremili hranu. Dolazak do njih izvešće turno skijama jer od poslenjeg mesta do kojeg se može doći vozilom do kolibe ima ček nekoliko sati pešačenja.

Na Divčibarama je trenutno visina snega veća od pola metra ,a  kako saznajemo u pojedinim delovima smetovi dostižu I metar visine.

1 comment on “U toku akcija spasavanja 17 mladića u planini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.