Počinje sa radom ski staza na Divčibrama

Ovog prepodneva u 9 h počinje sa radom ski staza na Divčibarama, objavilo je preduzeće Divčibare ski resort. Staza će raditi od 9h do 16h , a sa radom počinje I ski škola I renta opreme.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Divčibare ski resorta na stazi ima 50cm utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje očekuju se i nove snežne padavine.

“Zdravlje nam je na prvom mestu, te vas molimo da poštujete sve covid mere, nosite maske i održavate distancu. Savetujemo vam i da kad god ste u mogućnosti sve plaćate karticama, dok ski pass možete kupiti i online”, uputstvo je koje daje Divčibare ski resort.

Cena jednodnevnog ski pasa za odrasle je 1 550 dinara, a za decu starosti do 10 godina 1200 dinara. Moguće je kupiti I kartu za 4 sata vožnje za odrasle 1100 dinara dok je za decu do 10 godina cena karte 900 dinara  .

Sezonska karta ski pasa za odrasle iznosi 33 000 dinara , a za decu 26 400 dinara.

Visina snega na Divčibarama je 50cm , a temperatura ovog jutra u minusu -2C.

Ski staza Crni vrh nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara.

Staza se veštački osnežava. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1.091 metar. Radno vreme žičare je od 9 do 16 časova.

Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.