PU Milica Nožica : Nepotrebna politizacija I narušavanje ugleda ustanove

PU Milica Nožica saopštenjem za javnost reagovala je na nedavno saopštenje Stranke slobode I pravde kojim je javnost u Valjevu informisana da se u ovoj ustanovi dogodio incident pri čemu je jedna od zaposlenih bila maltretirana. Saopštenje ove Ustanove prenosimo u celosti :

“Imajući u vidu da su se na lokalnim internet portalima pojavile vesti bombastičnih naslova koje su uznemirile javnost, Predškolska ustanova „Milica Nožica“ Valjevo je bila prinuđena da izda sledeće saopštenje:

Predškolska ustanova „Milica Nožica“ Valjevo je javna ustanova, na čiji rad svaki korisnik ima pravo da podnese usmenu ili pismenu kritiku, pritužbu, žalbu na rad zaposlenog…, kao što je i do sad bilo u praksi. Direktor, kao odgovorno lice ustanove, dužan je da ispita sve relevantne činjenice i okolnosti za svaki pojedinačni slučaj.

U konkretnom slučaju, tačno je da su se, dana 26.10.2021.godine, članovi porodice deteta, koje je korisnik ove ustanove, obratili direktoru nezadovoljni radom  zaposlene, saradnika- medicinske sestre za preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu. U skladu sa Pravilima ponašanja u PU „Milica Nožica“ i drugim aktima ustanove, v.d.direktora je zajedno sa pomoćnikom direktora obavio razgovore i saslušao sva lica koja su bila učesnici ovog događaja, vodeći računa o tome da razgovor između svih aktera bude korektan i kulturan. Po okončanju istog, svim učesnicima, odnosno zaposlenoj i roditelju deteta je predočeno da moraju da dostave pismene izjave i da će po analizi istih i u skladu sa aktima Ustanove biti doneta odgovorajuća odluka.

Nejasan je razlog iz kog je zaposlena po okončanju ovog razgovora, a pre donošenja bilo kakve odluke, otišla kod advokata i iznela netačne informacije, da bi zatim isti advokat, kao član jedne  političke partije, izneo u javnost na konferenciji za štampu poverljive podatke (radi se o pravima maloletnog lica) i netačne i nepotpune informacije, pritom  pominjući lična imena aktera ovog događaja bez njihove saglasnosti. Ovakvim postupanjem ceo događaj je nepotrebno dobio političku konotaciju, obzirom da je očigledno za krajnji cilj imao rušenje ugleda ove ustanove, čiji je cilj pružanje usluga i vaspitavanje naše najmlađe populacije, naše dece.

Predškolska ustanova „Milica Nožica“ kroz svoj rad, uz usluge koje pruža, treba da ima blistav i jak ugled, pa samim tim i zaposleni u ovoj ustanovi treba da neguju međuljudske odnose na najvišem nivou, o čemu rukovodstvo ove ustanove kontinurano vodi brigu putem česte kontrole nad radom i disciplinom u radu.

PU “Milica Nožica”

Valjevo”

 

 

28 comments on “PU Milica Nožica : Nepotrebna politizacija I narušavanje ugleda ustanove

 1. Branko

  Samo vi naprednjaci cuvajte Spomenku i Lazic Miodraga gubite sa njima na izborima sto posto!!!

  Reply
  1. Ja

   Lazic je dobar covek i jako informisan. To sto vas napada sa govornice, to je zato sto vas najbolje poznaje i zna vase greske.

   Reply
  2. Sps je zlo jedno

   Lazic je postao tema u komentarima onda kada je krenuo da razmontira sps. To je cinjenica oko koje nema diskusije.

   Reply
 2. Bobiska

  Pustite tu firmu da rade. Nije naivno sto ti naoadi idu sad zesce, jer je u planu da se naprave nova obdanista i rese svi problemi, zato se napadacima zuri u svojim napadima.

  Reply
 3. Bobili

  Spoma je ok zena i radi posteno svoj posao. Sreca te je celicnih zivaca, sto ne dozvoljava da je ovi sto sve ovo politizuju pogadja.

  Reply
  1. Majka dvoje dece

   Nije losa Spoma, ali Ruzic laze za onaj vrtic, a nama je potreban. Lazare izbori se za vrtic novi!

   Reply
 4. Maja

  Politizacija je, naravno, potrebna jer ste vi, gospodo, i vazduh i vodu ispolitizovali. A, gospođa direktorka je zbog svojih vrednosti i svog obrazovanja i znanja došla na to mesto, je l’?

  Reply
 5. MDJ

  Ova Spomenka i dok je spremacica bila ponasala se kao da je direktor, mogu da zamislim kako se sada ponasa

  Reply
 6. Bosanski lonac

  Politizacija je predškolske ustanove je za svaku osudu. Protokol postoji za sve. Ponavljam, Spomenka se slizala sa Vujićem, zato se on tako ponašao. Uvrede, pretnje i sve ostalo. Blago rečeno UŽAS. Zašto gospodja ne osudi njegovo ponašanje, nego uvija i izbegava da se gazda kojim slučajem ne na naljuti na BOLAN Direktorku.

  Reply
 7. Jeca

  Niko nije ni pomenuo šta je advokat uradio, kazni li ko njega, oduze li mu dozvolu za rad?

  Reply
 8. Branko

  O cemu Tucko pricas koga Lazic ramontirao koji SPS kad su isti, taj isti Lazic sedi s a Zikom i ljudima iz SPS.
  Nadjimi klub koji Lazica ne pljuje, videcete na izborima kako ce te proci. Dajte Lazicu neki zadatak da Vam ispuni neku kvotu, moze samo da dovede sina i zenu, to mu je maksimu.
  Kad je takvi baja sto nij erazmontirao, kloliko zgrce para u streljastvu, u komisijama u ZRK.

  Reply
  1. Tucko

   Nisam mislio da se mesam, ali covek je bio konkretan? Gde je demanti i nesto slicno, rekao je svoje i ostalo je na tome, zasto ga niko ne demantuje javno, nego napadate coveka ovde kroz komentare na vestima u kojima se ne spominje niti je covek tema?

   Reply
 9. Misa

  Onaj sašo sa planine , sazuo papule i opro noge u Kolubari i nastanio se u valjevskoj Kaluđerici.
  Sad misli da je Valjevo njegovo ???

  On i brat , čega god se dohvatiše , sve upropastiše !!!

  Reply
 10. Emilija

  PU je jedan skup mladih SNS omladine koji su verni svojoj sekti a medjuljudski odnosi su na najgorem, najnižem mogućem nivou. Spomenika Djurović po svim svojim karakteristikama nikako ne može biti direktor Ustanove. To što je Vlajko postavio je pitanje za gradonačelnika i lokalnu samoupravu koja je ćutala a i dalje se ćuti o mahinacijama i opremanju Vujićevih hotela preko PU. SLUŽBA ne radi svoj posao ili ne sme. Svi ćute. Nedodirljivi su SNS članovi kao i u Jovanjici. Srbija

  Reply
  1. Гласачица

   Поптпуно сте у праву Емилија. Данас васпитачице не знају да кажи ни добар дан. Скоцкане су као за вечерњи излазак, а не за рад са децом. Злаја и Вујић су кућни пријатељи, а ту сарадњу је наставила и нова директорка.

   Reply
 11. Ivanovic Ivanko

  Je li uzeo iz onog zbuna, sa Jadra, Vlajkic papule, visak i mistriju, oblu i vanglu, ili je zaboravio da imamo materijale iz Bacevaca drinskih o skoli i vikendici, mislim?
  Treba biti fin, da se grad Valjevo, izvini ovoj porodici, redovnim davaocima plata i uplatiocima poreza, koji preprodase nasu imovinu na ime poreza puta X i cestitim ljudima?
  Budimo svi kao „znas li ti ko sam JA“?

  Reply
 12. Jana

  Zašto Spomenka Đurović ne kaže zašto je ukinula plaćanje vrtića zaposlenima 50%,kao što je do sada bilo… Zašto ne kaže kako se radi u Centralnoj kuhinji? Kuvaju za škole, produžene boravke, kuvaju za crveni krst, i za to im nije plaćeno! Zašto Spomenka ne kaže da je dovela svoje komšinice da rade kao spremačice… Spomenka sram te bre bilo! Zeznula si i Zlatomira.

  Reply
 13. Zadušni brav

  Zlatomira je zeznula čistačica sa legalno završenom osnovnom školom. Ostalo joj Vlajko dokupio. Pa kad se intelektualci udružiše, čistačica i tesar + fotograf, pršte džigerica radnicima vrtića.

  Reply
 14. Мајка

  Установа је исполитизована још деведесетих када се у њу запошљавало са чланском картом СПС-а. Тако су и Злаја, а и та иста Андрићка започели своје каријере. Кадар је дошколован, арогантан, нестручан, препуцавају се политички, сами блате своју установу. На децу нико и не мисли, и сваки могући трошак се свали на родитеље. Па сви знамо како изгледа 8. март у вртићу, опроштај предшколаца од васпитачица, рекреативне и Нова Година.! Треба све да их буде срамота, јер се не понашају савесно, културно, достојанствено. Чему ће они да науче моје дете ?

  Reply
 15. sin anarhije

  Dve trecine grada je SELJANA , ovo je posledica raspada drustva na svim nivoima, samo se u manjim gradovima to manje oseca a u Bg je vec odavno sve rialiti … mozda je vaspitacica i bila bahata , tako se vecina ponasa jer im je dozvoljeno , a i taj tzv BIZMISMEN kojih je inace puno Valjevo , a svi su do para dosli nezakonito 90-ih je takav jer mu dozvoljavamo da to bude i to je opste prihvaceno drustveno ponasanje … mada bih jako zeleo da mi se jedan takav nacrta ispred i posne da palamudi ….

  Reply
 16. Svastika i Paša NS

  Sine anarhije sve si upeavu. Mala grupa je ljudi koja se suprotstavlla čistačici Dudi, Vlajku propast- gazdi i Zlaji Krupanjskom fotografu. Njima je takodje davnih dana prećeno i sada im se preti. Ova koleginica je samo jedna u nizu koju ovi maltretiraju i zastrašuju. Bilo šta da se desi našim sugradjanima koji su se suprotstavili lopovima i ološima, znaće tužilaštvo ko je imaon motiv… Da u našem gradu drhtate časni i pošteni gradjani pred pretnjama lopova i secikesa. A Spomenka samo štiti ekipu. Sramota si jedna! Izdajice…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.