SPS: Mitrović da podnese ostavku

Socijalisti u Skupštini grada nastavili su da ukazuju na loš rad JP „Kolubara“, a šef njihove odborničke grupe Đorđe Pavlović pozvao je direktora ovog JP za upravljanje hidrosistemom „Rovni“ da podnese ostavku.

Pavlović je na konfeneciji za novinare podsetio da se na poslednjoj sednici gradskog parlemnta od direktora „Kolubare“, prilikom predstavljanja izveštaja o radu tog JP, moglo čuti dosta toga, od toga ko, kad i gde ispija kafe sa sanitarnim inspektorom do toga kako je političko opredeljenje zaposlenih. Međutim, nastavio je Pavlović, nije se moglo čuti na koji način direktor vidi upravljanje tim JP i njegovu svrhu, odnosno kada će se konačno koristiti voda sa brane „Rovni“.

„Opet smo od direktora čuli nemušta objašnjenja, čuli smo da je predao neke projekte gradonačelniku, da je potrebno 60 miliona dinara da se postojenje na samoj brani stavi u funkciju i da se rezervoar Visoka stavi u funkciju, kako bi se stanovništvo u podbranskom delu dobilo vodu. Vrhunac cinizma je bilo obrazloženje direktora da i pored svih tehničkih nedostataka koje je trebalo ispuniti, treba preispitati i ekonomsku isplativost i kolika će biti cena kubika vode sa brane. Sve je to rečeno samo nakon sedam dana nakon nezapamćene suše, vrućine i situacije u kojoj je stanovništvo u okolini brane bilo egzistencijalno ugroženo“, ispričao je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada.

Pavlović je podsetio da je direktor „Kolubare“ imao značajnu podršku i u prethodnom mandati gradske vlasti.

„Iz budžeta grada obezbeđivana su značajna sredstva za kapitalne subvencije koje trebaju da se koriste za izgradnju objekata. Iskorišćenost kapitalnih subvencija bila je slaba i 2018-oj i prošle godine i zato se postavlja pitanje da li je direktor tako zamišljao izgradnju nedostajućih objekata. S druge strane, na poziciji usluge po ugovoru, zarade i troškove preduzeća, realizacija je bila 100 posto, a kapitalnih subvencija, reč je o 152 miliona dinara u dve godine, samo 25 i 31 posto. To je čist cinizam i zato odbornička grupa SPS-JS poziva direktora Zorana Mitrovića da podnese račun građanina za sve što nije radio i kao savestan i častan čovek, kada podvuče crtu, da podnese ostavku“, zaključio je Pavlović.

On je podsetio da o vodosnabdevanju na poslednjoj sednici Skupštine ništa nije rekao ni gradonačelnik Valjeva ali je, kako je primetio, „posle sedam sati rasprave smogao snage da uđe u nepotrebnu raspravu i zapreti odbornicima da im ne bi bio u koži“. Socijalisti, dodao je Pavlović, smatraju da je to neprimereno i gradonačelniku šalju poruku „da je krajnje vreme da se razbudi i shvati da je sam sebi najveći protivnik i opozicija svojim nečinjenjem“.

15 comments on “SPS: Mitrović da podnese ostavku

 1. Predrag Savić

  I g.Pavlović prećutkuje činjenicu da vlada počasnog gradjanina Valjeva u ovoj godini neće dati ni dinara za “najveću investiciju u Zapadnoj Srbiji”…

  Reply
 2. Bobiska

  Dok ste vladali firmom ocerupali ste je i jedina vasa muka je sto se vise ne pitate, hvala Bogu za to.

  Reply
 3. Drug Crni

  Ovaj decko ce da rasturi sps i zelim mu srecu u tome. Ponosan sam na to kako oh deka.

  Reply
 4. Tuki

  Jedno pitanje, da istrazi redakcija, bicu zahvalan. Koliko sps funkcionera treba da ode u buvaru zbog lilenja ove firme u predhodnih 30 godina?

  Reply
 5. Isclanicu se

  A ti da se sklonis iz partije, unisti nam partiju. Begaju ljudi od tebe i tvojih izliva gluposti.

  Reply
 6. BRAT ĐURA

  ĐOLE PSUJE KAPETANA U POTOKU,PITAĆ SE DOKAZAO I U PRIVATNOM POSLU KAO USPEŠAN PRIVREDNIK,A TI PAVLOVIĆU UZJAHAO NA DRŽAVNE JASLE KAO MLADI JUNOŠA IZ POĆUTINE LABORATORIJE,PA PROSIPAŠ JEFTINE TEZE I ZAKLJUČKE.IDI RODJAČE RADI NEŠTO KONKRETNO U ŽIVOTU,ISKORISTI SVOJ POTENCIJAL,A NEMOJ SAMO TARABUNJATI…….NI POP TI NIJE RAVAN

  Reply
  1. NapreDNO nema sta

   Boli boli, a bote😄. Znamo kako je uspesan, sa opstinskim parama narocito.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.