Vuković: Fokus na industrijskoj zoni, ostali poslovi po prioritetu

Uz redovno održavanje ulica i puteva, od ove nedelje počeće i radovi na rehabilitaciji Ulice Braće Nedić u Brdjanima. „Pojedine radove zakočili su nerešeni imovinsko pravni odnosi,“kaže načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković.

Letnja sezona radova uveliko je u toku, a načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković kaže da je već završen deo Podgoričke ulice. „Uradili smo Podgoričku ulicu u dužini od 700 metara  u onom delu gde su rešeni imovinsko pravni odnosi, koliko je tu bilo moguće. Ona je zaista bila veliki problem za te ljude koji tu žive. Kad je u pitanju rehabilitacija radimo Ulicu Braće Nedić u Brdjanima , ti radovi počeće ove nedelje. Ta ulica je uništena još iz vremena poplave 2014. godine jer je tada sav teretni saobraćaj bio preusmeren kroz nju. Teški kamioni su jako oštetili ulicu“, najavljuje Vuković.

Po planu do kraja godine trebalo bi da bude uradjena i Podgorska ulica, ulica ispod Šeste škole, ali je kako kaže Vuković, najpre neophodno da Vodovod završi svoj deo posla. „Moramo sačekati da Vodovod završi rekonstrukciju vodovodne mreže u toj ulici. Oni tu ulicu rade iz sopstvenih sredstava, a mi ćemo u medjuvremenu sprovesti javnu nabavku. Ove godine odeljenju je opredeljeno 736 miliona dinara , ali to nisu sredstva samo za ulice i puteve , zimsko održavanje, javna rasveta 60 milion, izgradnja ulice u industrijskoj zoni 150 miliona , programi koje mi pratimo recimo 43 miliona za Vidrak, Vodovod takodje ima poziciju kod nas i za investicije nama ne ostaje mnogo“, kaže Vuković.

Sve ukupno za investiciono održavanje ulica opredeljeno je 10 miliona dinara dok je za puteve u selima grad  ove godine opredelio 14 miliona dinara.

„Fokus je na industrijskoj zoni , ulici i opremanju, zato je manje novca na ovim pozicijama . Takodje velika pozicija jeste i  Ulica Vuka Karadžića. Što se tiče sela već je uradjen jedan put u MZ Stave u selu Sucodanje i jedan putni pravac u Donjoj Grabovici , a u Petnici nekih 200 metara. Suvodanje je velika MZ ima 64 km makadamskih puteva, to je jako teško sve uraditi . Gotovo nemoguće. Zahtevi su stalni. Morate shvatiti da neke MZ obuhvataju više sela. Za nasipanje puteva tu je 15 miliona dinara i takodje se rade samo oni putevi gde je recimo voda odnela ranije nasipanje, gde je zaista nemoguće proći, a da je put od značaja za selo.  Težište je na industrijskoj zoni i ove godine su zato sredstva manja za neke druge stvari, ali uradićemo ono to je najhitnije i najpotrebnije sasvim izvesno,“ kaže Vuković.

Na poziciji ovog odeljenja su i radovi u parku Pećina gde je u toku izgradnja trim staze.  

34 comments on “Vuković: Fokus na industrijskoj zoni, ostali poslovi po prioritetu

 1. Dujo

  Dobri putevi su jedan od osnovnih uslova za život, a kada ste u situaciji da ozbiljno treba da se posvetite saobraćajnici važnoj poput one vezane za industrijsku zonu, logično je da drugi putevi trenutno ne budu u prvom planu. Ali, to ne znači da će se na njih zaboraviti. Uz malo strpljenja, doći će se i do situacije u kojoj će glavnina puteva koji su predstavljali neuralgične tačke biti sanirane.

  Reply
 2. Kontras Joca

  Morala je jednom i ta industrijska da se radi. Odlagali je decenijama, a sad razni hejtuju sto se sad tu daju sredstva, a kad su oni vladali nista od toga nisu uradili, vec sad sve stiglo naprednjacima da oni sve moraju.

  Reply
 3. Oficir sa ruzom

  Vukovicu ti samo radi svoj posao. Bice para, bice kopacaka, ne brini. Sledeca je godina tvoja, ima da se radi pun gas. Budi mi zdrav.

  Reply
  1. Drug Mrki

   Momak ce ostati zdrav, ako mu drzava pomogne sa asfaltom, a ako ne, ima da spoji na masu, vidim da ga pogadja sve ovo, on bi vise radio da ima vise para, ali sta ce, nije do njega. Emotivan mi je jako, brine me to.

   Reply
 4. Патриота

  Добар је момак Вуковић, он ради што је до њега. Од патриотског блока увек подршка за њега и поручио бих му да само тако настави, да се не исквари, само искрено, доста су пре њега лагали народ многи на том месту, дечко говори искрено.

  Reply
 5. Vozač

  Ulica Braće Nedić je uništena kad je saobracaj usmeren kroz tu ulicu kad je onda Loznički bio u problemu i tad se sva deformisala, dobro je da je to da je radite.

  Reply
 6. Lazarevic

  Vodovod, mts i ostali su Brace Nedic ulicu razrovili u zadnjih godinu dana i sevap je uraditi je.

  Reply
 7. Realan

  Vukoviću najjači si i jedini si iskren u tom odeljenju od kad postoji i Direkcija i sve.

  Reply
 8. Dama bez blama

  Vukovicu kad ces da malo naspes kod mene? Odavno nije nasipano i trebalo bi neke rupe popuniti.

  Reply
 9. Zaklina

  Vukovic dobar momak, nije to sporno. Samo treba dati tom odeljenju jos para, ne treba na njima stediti.

  Reply
 10. Maruska

  Vuković radi punom parom uz sve probleme koje ovaj grad ima, to je za svaku pohvalu.

  Reply
 11. sin anarhije

  Vecina ovoga nisu ulice vec sokaci , gde su se vlasnici parcela izvukli van svoga po metar dva , to traje decenijama u Valjevu , tako je izgradjeno jdok su doseljeni sa planina lecili komplekse posto poto , jer su napustili hektare u selu , a onda preko noci postali gradjani u 5 ari koliko je prosek dvorista u najvecem selu u Evropi …

  Reply
  1. Gde su sluzbe?

   Brace Nedic su takodje pre koju deceniju ogradili svojim dvoristima. Rece mi neki momak da je od Uki trafike pa na ovamo ka potoku skrajnuta po dva metra sa obe strane u korist dvorista mestana.

   Reply
 12. Dulek

  Vukovic dobar momak? Sto ga ne dovedete na slavu da vam lomi kolac? Klasican politicki manipulator koji je docekao da mnogima vidi ledja u sns-u..

  Reply
 13. Mariborska

  A Mariborska ulica, eto je tu odmah do Brace Nedica, paralelna? Opet lazna obecanja ili ima neki plan?

  Reply
 14. Iz valheva

  Jojjjjjj… Kada se se gunj dokopa grada цензурисано tu i ostaje… Sta ti pričaš… Vidi kakav ti je grad… Preko neravnina na duplim trakama biciklista gine… A na zaobilaznici pola metra od ivice puta još rizla od prošle godine ili to čekate novu sezonu… Nazad tamo u tvoje selo… Ti da vodiš urbanizam m….. Jojjj drzavooo bananoooo

  Reply
  1. Toliko

   Pa nije se grad u rupe pretvorio za par meseci od kad je on tu na celu te institucije. Budite realni, a koliko ste ok i sta mislite o svom gradu pokazuje i sto pisete ime grada sa malim slovom.

   Reply
 15. Stanovnik ulice sa slike

  Da li se radi i ulica sa slike koja se nalazi u pomenutoj objavi? Nije uredu da se prikazuje jedno, a priča i radi sasvim nešto drugo. Ako već hoćete tako, uradite i nju. Sramota je, kako za ovu vlast tako i za svaku prethodnu, da se u 21. veku na 1.5km od centra grada građani guše u prašini i preskaču kanale posle svake malo veće kiše.
  Već neko pomenuo samo napreDNO!

  Reply
  1. Nisam stanovnik ali pogledao sam

   Nisu reseni imovinsko pravni odnosi i vi to znate, ako ste stanovnik ulice sa slike. Trebace vremena da se resi, ali resice se, nije Vukovic kriv za pedeset godina sto nije uradjena vasa ulica, tek je decko stigao na to mesto.

   Reply
   1. Stanovnik ulice sa slike

    Niko ne krivi Vukovića, dečko verovatno radi kako mu drugi kažu. Zašto posle toliko godina nisu rešeni imovinsko pravni odnosi? To je ulica, čija je to svojina? Ne postoji ona od juče već kako i sami kažete 50 godina. A to “rešiće se” je svima više preko glave.

    Reply
 16. Teta Nada

  Najgori čovek koga je moga bilo ko pomoći u životu. Vreme će pokazati i dokazati ko je i šta je. Lekićku idaje zajedno sa Tuckom.

  Reply
 17. Gangula

  Vuković je mlad i veoma sposoban momak. Ja verujem da će on mnogo toga dobro uraditi kako za grad tako i za selo.

  Reply
 18. Sfrj

  Generalno, ulice u svim gradovima su katastrofa, jer politicko rulovodstvo forsira izgradnju autoputeva……. al Valjevo je bas propalo, u Brdjanima je asfalt iz SFRJ. A neke stare ulice nisu uopste ni asfaltirane (npr Mariborska….)

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.