Još saslušanja u vezi slučaja u IS Petnica

U okviru predistražnih radnji u slučaju IS Petnica, još dve ženske osobe su se prijavile za davanje izjave tim povodom. Pored nove dve žrtve, kako je najavljeno još jedna osoba naredne nedelje će biti saslušana .

U slučaju IS Petnica do sada su izjavu u policiji dale dve žrtve seksualnog uznemiravanja, a u toku jučerašnjeg dana još dve osobe ispričale su svoje iskustvo u IS Petnica.

Vladimir Davidović iz Javnog tužilaštva u Valjevu rekao je za televiziju N1 da se očekuje i da će „još jedna žrtva seksualnog uznemiravanja u Petnici dati izjavu sredinom naredne nedelje“ .

Za slučaj seksualnog uznemiravanja u IS Petnica javnost je saznala nakon što je intervju sa više žrtava objavio nedeljnik Vreme. Policija je saslušala više odgovornih lica po ovom pitanju , a ostavku na mesto direktora podneo je Nikola Božić.

Tužilaštvo je pokrećući predistražne radnje pozvalo sve oštećene da se jave I daju izjavu . Poziv se odnosi na slučajeve seksualnog uznemiravanja nakon 2013. Godine jer je tada donet Marijin zakon kojim je propisano da za krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnih lica i dece, ne zastarevaju.

Javnost je u medjuvremenu bila obaveštena da se najveći broj slučajeva ipak dogodio pre usvajanja zakona , ali su po ranijem zakonu ti slulajevi zastareli.

Po okončanju predistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo.

Kako je ranije objavljeno, u pretresu stana lica osumnjičenog za ovo delo pronadjene su desetine fotografija devojčica , polaznica IS Petnica. Još uvek nema informacija o tome šta je pokazalo veštačenje pronadjenih fotografija.

Podsećamo,  nedeljnik Vreme naveo je I da je najmanje 20 devojčica bilo meta zlostavljača, a da je uprava ISP bila blagovremeno upoznata sa celim slučajem. Devojčice su pod prisilom slikane gole , često I u besvesnom stanju.

1 comment on “Još saslušanja u vezi slučaja u IS Petnica

  1. sin anarhije

    Nece banda da resi slucaj vujic subotic, njegov partner u pljacki dozidao pola kuce , a sad filovanje za ovce kako nekoga radi necega saslusavaju …. mi smo odmah uz Avganistana sto se tice bilo kakve vladavine prava ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.