Prijave za novčanu pomoć putem kontakt centra

Od ovog jutra  građani mogu i telefonski da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i poziv je besplatan. Građani će u čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ekonomsku pomoć države prijavilo više od tri miliona ljudi, a privljivanje traje do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra imaju punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila.

Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, jer će njima pomoć biti automatski uplaćena, navodi se u saopštenju.

Penzioneri će prvih 30 evra dobiti 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru. Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.