Narednih dana sneg

      Нема коментара на Narednih dana sneg

U subotu ujutru padavine će prestati u svim predelima, ali se nove očekuju već od večernjih sati na jugu zemlje. U ostalim predelima suvo, a biće i sunčanih intervala u prepodnevnim satima. Temperatura bez bitnije promene u odnosu na petak, u većini mesta do 4°C. Vetar slab severni.

Nove padavine u celoj zemlji se očekuju u nedelju i ponedeljak. U nedelju će u većini mesta padati sneg. Suvo će biti samo na krajnjem severu, dok će kiša padati samo na krajnjem jugoistoku zemlje (južnije od Leskovca). Očekuje se formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima, naročito u centralnom pojasu zemlje južnije od Save i Dunava, u većini mesta 10-20cm do ponedeljka ujutru. Temperatura tokom dana u većini mesta između 0°C i +2°C. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni.

U toku noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak ujutru sneg se očekuje i na severu zemlje, tako da će se zabeleti i veći deo Vojvodine. U ponedeljak tokom dana će doći do novog porasta temperature, tako da će sneg povremeno prelaziti u susnežicu i kišu, naročito u južnoj polovini Srbije. Padavine će biti slabijeg intenziteta u odnosu na nedelju, a u toku noći između ponedeljka i utorka će prestati u većini mesta. Do utorka se na jugoistoku zemlje očekuje i do 80mm padavina ukupno, tako da će na višim planinama akumulacija novog snega prelaziti pola metra. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima od 1°C do 3°C. Vetar od sredine dana u skretanju na zapadni.

serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.