DSS:Sve stanice su pogrešne kada se uđe u pogrešan briselski voz

Povodom potpisanog sporazuma u Briselu , saopštenje za javnost izdao je GODSS u Valjevu. Saopštenje prenosimo u celosti:

“ Srbija se svakim danom suočava sa posledicama nepromišljeno zaključenih sporazuma sa predstavnicima kosovskih separatista u Briselu, koje se ispoljavaju u potpunom raskoraku verbalnih tvrdnji vlasti da nikada neće pr iznati secesiju Kosova i kosovske zbilje. Potvrđuje se da je zaključivanjem neustavnog Briselskog sporazuma 2013. godine i brojnim kasnijim Srbija krenula jednosmernim putem kolaboracije u stepenastom uspostavljanju državnosti samoproglašene Republike Kosova.

Jedne od stepenica na tom pogubnom putu su i to da je Kosovsko tržište električne energije – KOSST  postalo član ENTSO-E, Evropske mreže operatora prenosnih sistema za električnu energiju, čime je preuzelo potpunu kontrolu nad elektro prenosnim sistemom Kosova i da je  sporazumom sa operatorom prenosnog sistema Albanije – OST uspostavljen regulatorni blok kosovskog i albanskog energetskog sistema, čime se KOSST odvojio od srpskog regulatornog prostora. Primena ovog sporazuma je započela pre dva dana, uz prećutnu saglasnost Srbije, odnosno bez njenog protivljenja u okviru ENTSO-E.Brojna pitanja ostaju otvorena i bez odgovora, makar vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju:  funkcionisanje preduzeća ElektroSever, upravljanje hodroelektranom „Gazivode“, mogućnost budućeg snabdevanja severa Kosova električnom energijom iz Srbije preko trafostanice Valač, kao i pitanje imovine, plaćanja računa za korišćenu električnu energiju…

Tvrdnje vlasti da se radi o jednostranim potezima Prištine koje nisu u skladu sa Sporazumom o energetici potpisanim u Briselu, da Srbija nije potpisala predaju energetskog sistema Prištini i da zato za nju ne postoji ni jedan razlog da se bilo šta menja u pogledu elektroenergetskog snabdevanja nisu dovoljne da otklone opravdana strahovanja Srba na KiM da ih država ćutke „pušta niz vodu“. Nastavljanje dijaloga u Briselu otvaranjem novih tema u okolnostima kada su svi prethodni sporazumi za posledicu imali sve veće udaljavanje KiM od Srbije, ova strahovanja osnažuju.Zato je potrebno pod hitno raskrstiti jednom za svagda sa pogubnom logikom briselskog procesa koji predstavlja kartu u jednom smeru – bez mogućeg povratka – ka priznanju secesije južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

GO DSS Valjevo“

4 comments on “DSS:Sve stanice su pogrešne kada se uđe u pogrešan briselski voz

 1. Sirce

  Dok se DSS vozio u vozu koalicije sa Briselskim potpisnicima, nije bilo primedbi. Medju najodgovornijim strankama za stanje u Srbiji je DSS. Njihovi kadrovi to govore.

  Reply
  1. kabi

   Potpuno se slažem sa tobom. Stranka sa ubedljivo najviše demagogije u Srbiji. A kadrovi su im besmisleni, jedva da znaju da se potpišu, a ovde filozofiraju………

   Reply
  2. Prvoborac

   Tešo nemoj se čitav život lažno predstavljati. Nema veze što ti je otac postavio petokraku na Krušik, ti si je učvrstio.

   Reply
 2. Mile Seljak

  Sve demokrate zajedno su krivi za sve lose u drzavi. Da nije Vucica pasli bi travu. Ja bih se nekako i izvukao, jer sam seljak i ima da jedem bar.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.