Ovog vikenda ugostiteljski objekti I trgovine rade do 20h

Ovog vikenda odlukom Vlade, a na predlog Kriznog štaba rade ugostiteljski objekti I trgovine do 20h. Nove mere biće ponovo razmatrane na sednici Kriznog štaba u ponedeljak.

Novom odlukom Vlade  omogućen je rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara.

Redari će biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima – nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca.

Na terenu će biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Epidemiolog MIodrag Tiodorović još jednom je apelovao na gradjane Srbije da Novu godinu dočekaju u krugu porodice bez okupljanja sa prrijateljima ,rodjacima , komšijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.