Balon u Petnici za sada samo za klubove

Balon u Petnici je podignut i spreman za zimsku sezonu kupanja. Za sada balon će moći da koriste samo sportisti, ali ne i gradjani.

UFK Valis je ovih dana podigla balon na olimpijskom bazenu i počela njegovo zagrevanje. Sistemi su isprobani i što se tiče tehničke strane ne očekuju se nikakvi problemi, potvrdio je za Vamediu vd direktora Ustanove Žaljko Ostojić.

Ipak balon će po pribavljenom mišljenju Instituta za javno zdravlje Batut moći da koriste samo sportisti. „Mi imamo pribavljeno mišljenje Batuta da sportisti pod odredjenim uslovima koje su oni propisali mogu koristiti zatvoreni bazen, ali smo , s obzirom, da nije izraženo mišljenje da mogu i gradjani, uputili zahtev Štabu grada i Zavodu za javno zdravlje kako biso dobili saglasnost i za gradjane. I sada čekamo njihov odgovor i bez njihovog mišljenja ne možemo pustiti gradjanstvo u zatvoreni bazen“, kaže Ostojić.

Mišljenje Batut

On napominje da ukoliko stigne dozvola za gradjanstvo Ustanova će i u tom slučaju morati da ispoštuje sve mere koje budu propisane. „Primetno je da balon zimi ne posećuje veliki broj gradjana i ja se nadam da će nam dozvoliti da ga otvorimo i za gradjane jer verujem da bismo sve što se naloži mogli da ispoštujemo i u pogledu broja gradjana u bazenu i vezano za ostale mere“, kaže Ostojić. 

Sezona kupanja za leto koje je za nama bila je najkraća ikada upravo zbog epidemije korona virusa iapk za kratko vreme rada prodato je ukupno 24588 ulaznica i to : jul 3766,  avgust 14014 i septembar  6808 ulaznica.

4 comments on “Balon u Petnici za sada samo za klubove

  1. Nikola

    Odakle dolaze ti sportisti, iz karantina? Jel oni ne dolaze od svojih kuca?
    Na trening dodje 30-40 ljudi, da ne pricamo ako bude bilo takmicenja nekog. A na plivanje za ceo termin bude 15-20 ljudi maksimalno.
    Drzava hoce zdravu naciju???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.