Proglašena vanredna situacija u Valjevu-Dozvoljeno okupljanje do 5 lica

Zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je označena kao preteća i sprovođenje mera u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19,  Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu.

Štab je izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19:

 1. Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.
 2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.
 3. U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.
 4. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.
 5. Preporučuje se Gradskom veću grada Valjeva da u zavisnosti od epidemiološke situacije donese odluku o organičavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata tako da radno vreme otpočne u 06,00 časova i završi najkasnije do 22,00 časova.
 6. Ugostiteljski objekti su dužni da prilagode svoj rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.
 7. Obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 (“Službeni glasnik RS”, br. 66/2020, 93/20 i 94/20).
 8. U javnom prevozu (gradski, prigradski i taksi prevoz) obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.
 9. U ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja obavezna je puna primena svih preventivnih mera.
 10. U osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).
 11. Zabranjeno je korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, “SPA” i “Wellness” centara.
 12. U verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda obavezno je sprovođenje mera zaštite.
 13. U kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, “fitness”-centrima i teretanama obavezno je sprovođenje mera zaštite (korišćenje maske i rukavica).
 14. Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji grada Valjeva da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama Štaba za vanredne situacije u vreme vanrednog stanja i vrše pojačanu dezinfekciju objekata.
 15. Nalaže se pojačano pranje i dezinfekcija javnih objekata, kao i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.
 16. Preporučuje se upravnicima stambenih zgrada da obezbede najmanje jednom dnevno čišćenje i dezinfekciju zajedničkih prostorija i površina u zgradi na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata i dr.).
 17. Štab za vanredne situacije grada Valjeva će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome preispitivati postojeće i predlagati nove mere;
 18. Primena ovih mera počinje od 07.07.2020. godine.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

9 comments on “Proglašena vanredna situacija u Valjevu-Dozvoljeno okupljanje do 5 lica

 1. ENDE

  Konačno. Sad iskontrolirati i sprovođenje i poštovanje mera u skladu sa zakonom. Kažnjavanje odmah bez odlaganja početi prema svakome jer je vrag odneo salu. Mnogo smo raspojasani. Možemo svi platiti previsoku čemu. Dok nas ne udariš po džepu mi teramo po svom. Odzvonilo je neodgovornom ponašanju pojedinaca. Postupi po naređenju.

  Reply
  1. Sin anarhije

   Sta pricas ti botino nepismena , koji zakon , koja drzava , sve vreme lagali da je 20-30 dnevno bolesno dok ne prodju izbori , a onda prvi dan nakon 200 pa navise ,,, ozbiljne stvari za ozbiljne robije a takvi ispranih mozgova kao ti ne treba ni da vade glavu iz necije zadnjice ….

   Reply
 2. Natasha

  Vašar u Jovanji može???
  A bazen zatvarate!!!
  Ne morate biti epidemiolog da vidite koliko je sve ovo nelogično.
  Pred izbore ste sve dozvolili a sad narod ponovo u obor!
  Bravo za dr Konrada i našeg vrhovnog vođu!

  Reply
 3. Novi

  Znaci večeras će se održati vašar u Jovanji? Šatra 1000 ljudi, a sutra počinju mere da se sprovode! Divota! Znači preti i nama policijski čas, ZBOG JOVANJE!
  Jadna nam je vlast!

  Reply
 4. Dragica

  Ko veceras kontrolise Jovanju,ili za njih ovo ipak ne vazi???
  Da li je neko umocio prstice i ovaj put???
  Koliko shvatam ova odluka stupa odmah na snagu a Jovanja i veceras,al ispraticemo i snimite sve i naravno poslati za Beograd istog momenta.
  Čiji li su prstici ovaj put u medu videcemo al neko ce opasno odgovarati za Jovanju.

  Reply
 5. laki

  ja sam govorijo neizlazite na izbore,nije pojedinac kriv ,vlast je kriva i ludi penzijoneri koji su glasali,bravo sada ima da uzivamo najbolji smo u regijonu,evropi,svetu ,bravo na pobedi?

  Reply
 6. Sin anarhije

  Koji krizni stab , izbori su prosli , oni su gomila diletanata koja je vec otisla u istoriju sa takvima kao sto si ti , jadooo …

  Reply
 7. jovan

  Problem je sto postovana gospoda
  ne slusaju struku vec tri musketara donose odluke. Danas je misljenje strucnog saveta totalno drugacije ali…
  Bitno je da smo u kaficima i na vasarima a da deca nisu na treningu u bazenima. Preko petsto dece koja trenira na bazenima, ste izbacili na ulicu. BRAVO!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.