IZBORI 2020 SNS : Nastavak povećanja agrarnog budžeta rešenje za valjevska sela

Poljoprivreda je prva i osnovna karika u postojanju i održanju jednog društva stoga je Savet za poljoprivredu SNS-a u Valjevu za naredne četiri godine pripremio plan i program unapredjenja poljoprivredne delatnosti i pre svega pomoći poljoprivrednim proizvodjačima.

„Svaki poljoprivredni proizvodjač bez razlike ima jednaka prava na subvencije koje odobrava država i resorno ministarstvo. Savet za poljoprivredu GrO SNSa podržava rad lokalne samouprave po pitanju ulaganja u poljoprivredu. Nikako ne treba zanemariti činjenicu da je budžet grada za poljoprivredu za  četiri godine uvećan više od sedam puta. Tačnije 2016. godine iznosio je svega 8 miliona , a nismo sigurni da je bio i apsolutno iskorišćen. Potom 2017. godine je to bilo 16 miliona , 2018. godine 32 miliona , a 2019. godine  44 miliona dinara“, rekao je Svetislav Marković.

On je naveo da upravo budžet za poljoprivredu i narednih godina treba da se kreće uzlaznom putanjom , a garant za takvu tvrdnju vidljiv je u činjenici da je aktualna Vlada i resorno ministarstvo čak i u vreme epidemije korona virusa izdvojilo 2,5 milijardi dinara direktne pomoći za poljoprivredu.

„Cilj je da se podsticaji plasiraju upravo tamo gde su najpotrebniji i zato se SNS zalaže za realno sagledavanje stvari na terenu kako bi podsticaji bili upućeni upravo gde su najpotrebniji. Podržavamo i to što je nekoliko puta povećan budžet za nabavku traktora i poljoprivredne mehanizacije, priplodnih grla i opreme u biljnoj proizvodnji . Zalažemo se za koreknu raspodelu sredstava bez obzira kojoj političkoj opciji ti poljoprivrednici pripadaju. Sasvim smo sigurni da će dolaskom našeg kandidata Lazara Gojkovića na mesto gradonačelnika tema koja će biti prioritetna biti selo i da ćemo uticati na zaustavljanje depopulacije sela , ulažući u putnu infrastrukturu, elektro mrežu , ali i rešavanje problema vodosnabdevanja“, rekao je Marković.

5 comments on “IZBORI 2020 SNS : Nastavak povećanja agrarnog budžeta rešenje za valjevska sela

  1. Filozof

    Treba pomoći poljoprivrednicima, sela nam izumiru. Isto tako treba im pomoći oko plasiranja proizvoda da akcenat bude na domaćoj proizvodnji.

    Reply
  2. Seljak

    Nemojte molim vas više da pomažete seljake,vidise po ceni kupine i maline otka ste vi na vlasti..

    Reply
  3. Novica Poljoprivrednik

    Da. Konkurs za subvencije u poljoprivredi izašao u Napredu pre sedam dana i već juče para više nema….. A za poresko rešenje i uverenje iz trezora se čeka po 5 dana. Znači pare dobije samo ko unapred zna…. Hvala

    Reply
  4. Ana

    Zna se ko dobija subvencije isključivo članovi SPS,sve što SPS vodi začas pretvori u privatno vlasništvo

    Reply
  5. Zagorka

    Prvi zadatak ovog mladog coveka ako misli da dobije poverenje gradjanja je taj da pocisti sve ove sto su bili oko ovog bivseg.Ako to ne uradi nece dobiti poverenje ,a to se da lako videti da su i dalje pored njega.Lazo skloni te sve potrcke jer te kaljaju opasno, ti ne zasluzujes da budes u drustvu takvih osoba.Dobidjes duplo glasova ako poslusas nas.
    Necemo ukaljane osobe pored tebe.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.