Bazeni sa radom počinju tek 1. jula

Bazeni u SRC Petnica izvesno neće početi sa radom sve do 1. jula. Po mišljenju Zavoda za javno zdravlje i po početku rada moraće da se sprovode mere koje je predvidelo ministarstvo zdravlja.

Iako je ranije bilo najave da bi već od 15. juna bazeni u Petnici mogli pčeti sa radom to se nije dogodilo. „Zatražili smo mišljenje Zavoda za javno zdravlje o tome i dobili smo odgovor da ne bi trebalo da počnemo sa radom pre 1. jula. Mi ćemo njihov stav po tom pitanju poštovati tako da do tog datuma ukoliko ne sttigne u medjuvremenu neko drugačije mišljenje bazeni će raditi samo za vaterpoliste i plivače, dakle za sportiste“, objašnjava direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.

 U ddostavljenom mišljenju Zavoda se navodi:  “S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju COVID-19 infekcije na teritoriji Srbije i Kolubarskog okruga smatramo da otvaranje bazena u SRC Petnica za građane ne treba biti pre 1. jula uz ograničenje broja korisnika usled primene mera socijalne distance, nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih i korisnika, upotrebu lične zaštitne opreme i rigorozno sprovođenje sanitarno-higijenskih mera u objektu”.

Zavod smatra da prilikom početka rada treba primeniti sve ere koje je naložilo ministartsvo zdravlja , ali I preporuke za rad bazena I centara .

UFK Valis je ranije saopštila da cene ulaznica na bazen kada kupališna sezona počne ostaju na nivou od prošle godine.

2 comments on “Bazeni sa radom počinju tek 1. jula

  1. Gordana

    Ujdurma privatnih klubova jer im smetaju gradjani da gule roditelje hranjene laznom ambicijom da su im deca vrhunski sportisti. Ko placa troskove SRC Petnica za ovo vreme, a prihoda od ulaznica nema. Sram vas bilo sto mislite da su gradjani Valjeva ovce da vam ovu pricu o nebezbednosti progutaju a za ovo sto radite u normalnoj zemlji ne biste mogli ni da pomislite. Na ivici kriminala!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.