Otvoreni parkovi I šetalište pored reke Gradac

Iako na današnjoj sednici Štaba nije donet zvaničan nalog da se otvore parkovi I šetališta Štab je saopštio I niz informacija u kojima se izmedju ostalog navodi da Štab prihvata uputstvo Kriznog štaba Republike Srbije i ukidanje zabrane kretanja u parkovima, šetalištima, treninzima na otvorenom. Kako Vamedia saznaje to se odnosi I na šetalište pored reke Gradac.

Pored drugih odluka donetih na današnjoj sednici Štaba , Štab je izdao I Informaciju sa sednice. U njoj se navodi da se prihvata uputstvo kriznog Štaba Srbije čime su praktično mere koje je donela Vlada Republike Srbije sa republičkog, spuštene I prihvaćene na lokalnom nivou.

Vlada Srbije donela je pre dva dana odluku o otvaranju parkova I šetališta koja se sada kako Vamedia saznaje nakon prihvatanja primenjuje I u Valjevu. To praktično znači da je otvoreno I priobalje reke Gradac, koje se u ovom slučaju definiše  kao šetalište . U istoj informaciji data je I preporuka za gradjane u kojoj se navodi korišćenje ličnih sredstava zaštite i držanje fizičke i socijalne distance.

Policijski čas koji počinje večeras završiće se u subotu ujutro u 5 časova, a inače, Vlada Srbije je u ublažavanju postojećih mera posebno skrenula pažnju gradjanima da je na snazi I dalje zabrana okupljanja za više od dve osobe.

Gostujući na RTS-u predsednk Srbije Aleksandar Vučić je izmedju ostalog rekao da bi naredne nedelje u potpunosti moglo biti ukinuto vanredno stanje što bi značilo da policijski čas više ne bi bio moguć .

U setu mera koje se očekuju su I sledeće odluke:

-Od 4. maja železnički i međugradski prevoz,

-Od 4. maja kafići i restorani sa baštama, u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih preporuka

-Od 8. maja otvaranje tržnih centara

-Od 11. maja počeće da rade vrtići i dodatni boravak u školama

-Od 18. maja počinje avio-prevoz

2 comments on “Otvoreni parkovi I šetalište pored reke Gradac

  1. Velja

    Pa zašto je štab uopšte i zasedao kad nikakvu odluku nije doneo nego samo sledi instrukcije vrhovnog vodje koji usput ne zna sa koje je strane šupalj. Jadna nam majka

    Reply
  2. Goran Markovic

    Zasedao je da podeli novac Vezetinsriji i ostalim i šta ste vi od ovih sto sede na bini koju odluku da donesu ? Svi što su sada na bini morali bi da podnesu izveštaj gde je novac , šta su radili i itd! Što znači ..A , GDE JE LIVA pa i jos nešto kako kaže nas narod ono ispod žita.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.