Gorenje otpušta radnike

      1 коментар на Gorenje otpušta radnike

„Hisense Europe grupacija primorana je da smanji  da smanji broj zaposlenih zbog ozbiljnog udara usled pandemije koronavirusa. U fabrici Gorenja u Valjevu ove mere obuhvatiće manji broj radnika zaposlenih na određeno vreme”, navodi se u saopštenju za javnost ove kompanije.

Kompanija Hisens Europe dostavila je saopštenje za javnost u kome se navodi da će zbog situacije vezane za smanjenje prodaje kao posledice epidemije korona virusa morati da smanji broj zaposlenih za 1000 . Medju njima su I radnici na odredjeno Gorenja iz Valjeva kojima ugovori na odredjeno ,kako navode, ističu u narednom periodu.

“Nakon pojave globalne pandemije virusa COVID-19 porudžbine u svim fabrikama Hisense Gorenje u Sloveniji, Srbiji i Češkoj su smanjene, u martu za trećinu, a u aprilu za skoro dve trećine. Za maj i jun, porudžbine su manje za oko 25% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Imajući u vidu ove razloge, Hisense Gorenje Europe prinuđen je da započne proces raskidanja radnih ugovora za oko 1.000 zaposlenih širom Evrope, jer se usled smanjenja broja porudžbina smanjuje i potreba za radnicima u proizvodnji i povezanim organizacionim jedinicama.

U fabrici Gorenja u Valjevu ove mere obuhvatiće samo manji broj radnika zaposlenih na određeno vreme kojima ugovori ističu u narednom periodu i neće biti obnovljeni u ovom trenutku.

U smanjivanju broja zaposlenih, sve kompanije članice Hisense Gorenje Europe grupacije će težiti da svedu broj tehnoloških viškova na najmanju moguću meru, korišćenjem „mekih“ metoda za smanjenje broja zaposlenih, uključujući prodaju kompanija koje se bave sporednim delatnostima što je i ranije definisano kao strateško opredeljenje, dobrovoljne odlaske, penzionisanje itd.

Hisense Gorenje će se, imajući u vidu efekte pandemije, još više fokusirati na povećanje prodaje, pre svega internet prodaju i druge operativne izmene kako bi se osigurala dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, koja će nastupiti nakon pandemije koronavirusa”, navodi se u Saopštenju za javnost .

1 comment on “Gorenje otpušta radnike

  1. Budućnost

    Да нам је остала наша Србијанка, вероватно би све било другачије? Производили би нешто што се пије и једе тако да би и околна села и даље била живља, јер би и даље камиони чекали на истовар њихових воћарских производа…
    Или алтернатива је описмењавање народа и бављење пословима из области ИТ Сектора.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.