U nedelju slab sneg

      1 коментар на U nedelju slab sneg

U petak se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje zadržavanje magle i niske oblačnosti u većini nižih predela u Srbiji. Vedro vreme se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima. Tokom dana će postepeno doći do pojačanja košave (najpre u južnom Banatu i Podunavlju), tako da se do kraja dana očekuje razilaženje magle u košavskom području. Magla će se zadržati u oblastima gde košava ima slabiji uticaj, a to su Timočka krajina, krajnji zapad i severozapad Srbije, kao i izražene kotline i rečne doline. Maksimalna dnevna temperatura između 2°C i 5°C, u oblastima sa celodnevnom maglom oko 0°C.


U subotu vetar u pojačanju u košavskom području, tako da će u Banatu, Podunavlju i u Beogradu sa okolinom duvati povremeno i jakim intenzitetom i na taj način značajno popraviti kvalitet vazduha u pomenutom pomenutom području. Očekuju se i duži sunčani periodi uz maksimalnu temperaturu između 4°C i 8°C. Na zapadu, severozapadu zemlje i u Timočkoj krajini vreme i dalje bez značajne promene uz duže zadržavanje magle i niske oblačnosti. Temperatura u tim oblastima oko 0°C.


Drugog dana vikenda će vetar sasvim oslabiti, ali se očekuje naoblačenje koje će usloviti povremeno slab sneg, uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije. Tek ponegde se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura uglavnom izmežu 0°C i 3°C. Oblačno vreme uz mogućnost provejavanja snega će se zadržati i u ponedeljak, dok se od utorka očekuje ponovo stabilno vreme uz sunčane periode, ali i mogućnost dužeg zadržavanja magle lokalno.

serbianmeteo.com

1 comment on “U nedelju slab sneg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.