Slabo posećen novogodišnji koncert na Trgu

Veoma mali broj Valjevaca odlučio se za doček Srpske nove godine na Gradskom trgu. Veće okupljanje nisu izazvala ni obaveštenja o besplatnim pljeskavicama. Za to vreme veselo Srpsku novu godinu dočekali su naprednjaci u restoranu Platani. Po svemu sudeći gradjani su platili i jedno i drugo.

doček Srpske nove godine 2020

Doček Srpske nove godine u Valjevu ove 2020. definitivno se može upisati u listu najneposećenijih svečanosti u gradu na Kolubari.  Od nastupa Peđa Pilot Bluz benda i grupe Divlji kesten bili su posećeniji prošle godine trubači iz Požege. Koncert i doček pompezno su najavljeni „Kao nekad“ .  Da li je bilo kao nekad najbolje znaju oni koji su na dočeke Srpske  odlazili i ranijih godina.

Gusta magla, visok procenat aerozagadjenja , izvodjač koji je pre samo pola godine već imao koncert u Valjevu očito su uzeli svoj danak po pitanju ove proslave. Čak i obaveštenje da gradjane čekaju besplatne pljeskavice nije privuklo veći broj gradjana. Grad je  u 2019. godini potrošio više od 20 miliona dinara novca gradjana  samo za brojne manifestacije , a u 2020. godinu zakoračio je sa troškom od 2,6 miliona za doček one svetske Nove godine i 470 000 koliko je izdvojeno za koncert Divljeg kestena. Sve zajedno okrugla je cifra od tri miliona za početak jedne godine.

Divlji kesten doček Srpske nove godine 2020

Koncert na Trgu organizovala je aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Ipak ni gradonačelnik ni funkcioneri naprednjaka nisu bili zainteresovani za ono što su gradjani platili, a oni naručili. Da li im se ne dopada to što su izabrali direktnim pregovaranjem jer kako je navedeno u javnoj nabavci samo jedan izvodjač može da ispuni tražene uslove? Ili je nešto drugo bilo u pitanju, tek gradjanima je Novu godinu čestitao frontmen Divljeg kestena Igor Starović.

GRadski trg /doček Srpske nove godine 2020

  Kako Vamedia saznaje , koktel i proslava Srpske nove godine za visoke funkcinere pomenute partije je organizovana na Platanima . Ovoga puta , navodno, nije bilo kanape posluženja kako priliči koktelima već je u pitanju bila konkretna večera. Upućeni tvrde da nije bila ni narodna pljeskavica , ona iz obaveštenja na Trgu, ali je zato sve bilo besplatno. Besplatno ili ranije kroz nabavku plaćeno?

Odgovor na ovo pitanje uslediće kad iz restorana stignu računi . U svakom slučaju važniji račun aktuelnoj vlasti već je stigao.  I to  sa Gradskog trga, u broju posetilaca na organizovanom dočeku.

11 comments on “Slabo posećen novogodišnji koncert na Trgu

 1. Prvi nos Valjeva

  Nije narod lud i ako Gazdarica misli drugacije.
  Sto bi se smrzavali na trgu a gradski funkcioneri u restoranu u toplom jeli, pili i bahatili se.
  Nije narod stoka a neki drugi elita.

  Reply
 2. GAZDARICA GRADONACELNICA

  Jel Gazdarica vodila cerku na besplatnu veceru na Platane?
  Kad su isli opstinari vodila je cerku, mozda planira da je zaposli u opstinu cim zavrsi skolu pa da dete stice praksu na vreme.

  Reply
  1. Pedja Kolubara 2

   Visok nivo šećera u krvi prouzrokovan kilogramima bajaderica svakakve bolesti može da prouzrokuje.

   Reply
 3. GANE

  Ovaj grad ima toliko problema i potreba da je ovo bacanje para LUDILO.20 miliona na razne gluposti od manifestacija a nemamo kanalizaciju,asfat vodu obilaznice oko grada nema za hranu za decu ometenu u razvoju,bez imalo stida bahaćenje na Platanima,BRUKA.Nadam se da će neko iz vrha njihove partije kao primer ostalima da ih pusti niz vodu.Najgore je što grad Valjevo nema tužioca da reaguje,TUGA.

  Reply
 4. Dr Bobiška

  Za sav ovaj kriminal koji potiče od vrha gradske vlasti u gradu Valjevo,
  ODGOVORNO je Valjevsko tužilaštvo, i Osnovno, i Više, pa i Policijska uprava Valjevo!!!
  Ništa oni PREVENTIVNO ne preduzimaju da se ovi LOPOVI iz Gradske uprave zaustave u kriminalnim radnjama
  koje su više nego očigledne!
  Alo, breee, ONI LJAČKAJU Budžet grada Valjeva, svakodnevnim teškim ZLOUPOTREBAMA SLUŽBENOG
  POLOŽAJA, a to je po KZ KRIVIČNO DELO!!!
  Jadni Javni tužioci su ISPREPADANI od pretnji aktuelnog gradonačelnika, da glavu iz mišije rupe ne smeju da provire,
  a kamo li da preduzmu ISTRAŽNE RADNJE, i podnesu Krivičnu prijavu, protiv ovih neopevanih lopova iz lokalne vlasti!!!
  Njima je težišno u radu da čuvaju i sačuvaju smrdljive fotelje, u koje su greškom zaseli, i debele plate koje primaju od novca poreskih obveznika!
  SRAM VAS BILO, Javni tužioci grada Valjeva!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.