Interaktivna tribina “Glas žena Mionice”

Interaktivna tribina “Glas žena Mionice”, održana je u Kulturnom centru Mionica 05. 12. 2019.  u okviru kampanje Republike Srbije “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.

Učesnici tribine bili su:

  • Boban Janković, predsednik opštine Mionica
  • Mila Grujičić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost  Skupštine Grada Valjeva;
  • Ljubica Grujičić, direktorka Instituta za održivi razvoj Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo; profesor saradnik Univerziteta Singidunum i  predsednica Udruženja poslovnih žena „Eve“;
  • Biljana Vukašinović master pedagog, master menadžer i art terapeut.

Uoga žene u zajednici, metode rešavanja problema nasilja u porodici i značaj zdravih odnosa na pravilan razvoj deteta, samo su neke od tema tribine, dok se izlaganje učesnika završilo panel diskusijom ”Uspešna i zadovoljna Mioničanka”.

Mioničke dame imale su priliku da iznesu svoje stavove i postave pitanja predsedniku opštine g-dinu Jankoviću, kao i gostima izlagačima.

G-din Janković je poručio da  je ”Glas žena Mionice” od izuzetnog značaja za društvenu zajednicu, da je žena stub porodice, a zdrava porodica temelj društva:

”Žena je majka, žena je kćerka, žena je supruga, žena je baka – a sve one čine naš šivot sigurnim, potpunim i srećnim. Ženu treba gledati pogledom punim ljubavi i pružiti joj podjednake šanse za lični i profesionalni razvoj.”

Opština Mionica nastoji da ustali praksu održavanja interaktivnih tribina i obezbedi još aktivnije učešće žena u društvenoj zajednici.

1 comment on “Interaktivna tribina “Glas žena Mionice”

  1. Palma

    Koja sve mesta je zauzela ova Mila? Koliko zarađuje i po kom sve osnovu? Jel to rodna ravnopravnost?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.