Nivo ili tek pokazano nepoštovanje

Uz prangije u 13 h valjevsku čvarkijadu otvorila je direktorka Turističke organizacije Ana Marković. Pred okupljene gradjane Valjeva nije izašao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Ovogodišnji festival Duvan čvaraka koštao je grad iz budžeta, po rečima članova Saveta , tri miliona dinara. Učestvovalo je čak 120 takmičara , a pored čvaraka oko 200 izlagača ponudilo je svoje proizvode. Gužva na keju Kolubare i platou Centra za kulturu trajala je od ranih jutarnjih sati.

Pre podneva posetioci su mogli da prisustvuju i programu koji su priredila valjevska kulturno-umetnička društva. Okupljeni gradjani ipak nisu u potpunosti mogli da isprate igru i nastup valjevskog folklora jer nastupi nisu bili održani na bini već ispred nje. Na pitanje Vamedie zašto igrači nisu na bini kako bi ih posetioci i videli, pojedinci iz organizacije su slegali ramenima. „Nije do nas,“ bio je odgovor većine. Zanimljivo je da je pevač Djani čiji je nastup koštao skoro milion dinara dobio priliku da nastupa na bini , a valjevska deca igrala su na betonu.

Kako je protokolom bilo i najavljeno u 13 sati usledilo je svečano otvaranje. Na binu je izašla direktorka Turističke organzacije Ana Marković koja je poželela dobrodošlicu gostima u Valjevu , ali i svima dobar provod. Na bini, na iznenadjenje Valjevaca nije bilo gradonačelnika, zamenika, zapravo nikoga od gradskih funkcionera koji se „rado“ pojavljuju u javnosti.

Posećenost manifestaciji nije bila sporna , ali je zanimljiva i činjenica da domaćin manifestacije nije bio na bini. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije bio čak ni u blizini bine , niti medju gledaocima.

Potpuno je nejasna situacija u kojoj jedan gradonačelnik ne iskoristi priliku da pozdravi tako veliki broj svoj sugradjana. Na letos održanim Tešnjarskim večerima takodje je izostalo obraćanje prvog čoveka grada. Nije bilo ni susreta sa djacima prvacima . Pošto je već tako može se pretpostaviti da se radi o nepoštovanju. Ipak neki od gradjana neposredno u blizini bine imali su zanimljiv komentar: „To je zbog zvižduka“.

Shodno činjenici da je gradonačelnik Gvozdenović izviždan prilikom poslednjeg javnog pojavljivanja u Valjevu  na Džez festu konkretno, da li se scenario mogao ponoviti? Da gradonačelniku zvižde potvrdio je vrlo brzo nakon Džez festa i član Veća Miroljub Ivanović koji je za skupštinskom govornicom rekao :   „Ljudi ne biraju reči, nezadovolji su, „vredjaju“.

Podsećamo da su meštani Prijezdića prilikom protesta informisali novinare da su dobili informaciju koja glasi da je gradonačelnik Gvozdenović poručio da on neće doći do njih jer nisu njegov nivo.

Da li zbog zvižduka ili iz nekog drugog razloga , gradonačelnik Gvozdenović pojavio se  na Čvarkijadi tek prateći ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, nesumljivo ukazujući mu poštovanje.

Isto poštovanje nije ukazano gradjanima, da li je onda opet u pitanju nivo?

3 comments on “Nivo ili tek pokazano nepoštovanje

  1. krki

    Bravo bravo vi novinari ste svetlo na kraju tunela samo objektivno i pisite kakve bahate funkcionere imamo. Treba da im zvizde jer gori olos od ove koalicije nije vladao Valjevom.

    Reply
  2. Anika

    Ako ovaj gradonacelnik dobije podrsku Valjevaca- onda sa narodom ovdasnjim nesto debelo nije u redu!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.