Demokratska stranka bojkotuje izbore

Demokratska stranka će bojkotovati predstojeće izbore, a za naredni period najavljuje niz aktivnosti u tom pravcu, saopštio je sekretar DS-a Goran Jaić.

U poseti valjevskom DS-u sinoć je boravio Goran Jaić sekretar stranke koji je najavio bojkot izbora. „Demokratska stranka je donela jasnu odluku da na izbore naredne godine neće izaći. Ne izlazimo na te unapred nameštene izbore i cirkus zvani Aleksandar Vučić nego ćemo zajedno sa ostatkom opozicije bojkotovati te izbore. Bojkot jer ne postoje elementarna ljudska prava u veku u kome se tehnologije ubrzano razvijaju, u veku koji donosi inovacije, a mi nemamo odnovna ljudska prava. Bojkot je samo sredstvo koje treba da nam donese osnovne uslove za fer i demokratske izbore“, rekao je Jaić.

On je naveo da će DS izaći na prve demokratske i poštene izbore što je i navedeno u zahtevu opozicije. „Ne traži opozicija za sebe već za gradjane jer oni zaslužuju da znaju za koga da glasaju i koga da biraju jer u ovom edijskom mraku gradjani ne znaju. U Srbiji 30 -40% bira ko će biti predsednik i ko će na medijima da proziva ljude i naziva ih fašistima. Ali niko nije zaboravio sve te izjave još iz 1997. godine kada je on bio ministar informisanja u Vladi Slobodana Miloševića. Nismo zaboravili šta je Srbija sve prošla“, kaže Jaić.

Odluka o bojkotu doneta je u dogovoru sa relevantnim partnerima,a samo uključivanje vlasti u razgovore je dokaz da je vlast priznala da elementarni uslovi za održavanje izbora. „I to je prva pobeda opozicije, vlast je priznala da ne postoje fer i pošteni uslovi i da sve što rade jeste nedemokratija. Zato nastavljamo dalje i ovih dana ćete imati prilike da vidite koji su to potezi koje ćemo vući kao opozicija. Pred nama je i ujedinjenje i povratak dve stranke koje su iz DS- a izašle pre par godina i Demokratska stranka je po tome specifična jer ne zatvara vrata ni za koga“, rekao je Jaić.

On kaže da je jedan od prvih preduslova za učešće u izborima slobodni javni servis najmanje 6 do 9 meseci pre održavanja izbora, dok je drugi bitni faktor REM, koji je,  kako kaže, dopustio da ovom zemljom vlada medijski mrak. Jaić pre svega navodi da bojkot znači objasniti gradjanima zašto nije dobro izaći na zbore. „Kada se izadje na izbore, onda se učestvuje u onome što oni rade svakodnevno, dajete im legitimitet. Mi u tome nećemo učestvovati“, zaključio je Jajić.

11 comments on “Demokratska stranka bojkotuje izbore

 1. Valjevac

  Ovaj isti SIRĆE pun sebe volu da pozira izigrava intelektualca a retorika je ista.

  Reply
  1. Proslo

   Izgleda da je Sirce ostavio dubok trag u zutih. A nema nekog novog imena da izađe,zar tamo nema nikog živog. Prodjose zuti kao i SPO. Nema više. Dobro je.

   Reply
 2. Danica

  Koji crni Ds,zar vi postojite jos?Pre neko veče sretnem jednog prijatelja i kaze mi da je Ds u velikom problemu jer nece niko da se kandiduje za predsednika Gradskog odbora i da svi beze od toga.
  Rekao sam mu da su o tome morali ranije razmisljati i da su oni licno krivi sto su doveli do toga i oterali dosta ljudi oko njih.Nece narod staru postavu okupljenu ponovo oko Markovica i Rankovica.

  Reply
  1. Vladimir

   A ja pre neko veče sretnem jednog prijatelja koji mi reče da ima neka „Danica“ koja će da piše lažne komentare na vesti o Demokratskoj stranci, kao i da „Danica“ piški stojećki.

   Reply
 3. Kalimero

  Šta je dobro i kome je dobro? Nije dobro ni botovima koji pišu po nalogu a kamoli izmučenom i napaćenom narodu!

  Reply
 4. Vojislav

  SIRĆE i Radojica iz Tubića sigurica posao siguran osiguranje prodaju se za go interes. Ko je na vlasti sa njima su. Morala nemaju niti znaju šta je to. Kažu ljudu sve se nosi od porodice takk ih naučili tata i mama.

  Reply
  1. Samit nesvrstanih

   Mislite na „fond časova“,o tome pricamo,jel?
   Pokrite se usima🤮🤮🤮

   Reply
 5. Danica

  To je ta Ds iz Valjeva.Kada nemaju argumente pocinju da vredjaju druge.Zato ste i dosli do te slave da vise nemate ni simpatizere a kamoli clanove.Par vas sto je tu ostalo iz nekog interesa i nista vise.Vredjajte i dalje,narod ce na izborima reci koliko vi vredite…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.