„Su čim ćete pred Miloša?“

Na otvaranju autoputa „Miloš Veliki“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da konačno završi industrijsku zonu. Ipak to u ovoj godini neće biti moguće s obzirom da je rebalansom budžeta novac sa industrijske zone skinut. S druge strane Gvozdenović zatražio od predsednika investitora, što je pomalo nejasno jer je Gvozdenović Valjevcima već najavio nemačkog investitora. Gvozdenović nije imao čime da se pohvali pred predsednikom države.

screenshot-Tanjug Live

„Valjevo neće ostati slepo crevo“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja autoputa „Miloš Veliki“, navodeći da će brze trake biti uradjene do 2021. godine.

U trenutku predstavljanja turističke ponude na deonici prema Lajkovcu gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je iskoristio kao mogućnost razgovora sa predsednikom Srbije . Ipak na Vučićevo pitanje :“Mislim da Valjevo dobro poznajem, ima li šta novo?“ kako se moglo čuti u direktnom prenosu, na ovo pitanje odgovarao je ženski glas koji je ushićeno govorio o akumulaciji Stubo –Rovni.

Gvozdenović je potom pokušao da predsedniku predoči da Teodosići na Divlibarama grade veliki kompleks i očekuje da bude završen 1 novembra. Vučić ga prekida :“Divčibare su važne i cela povlenska regija, ali treba da razvijate sva sela, i Ogladjenovac i na različite strane  i Kamenicu i Brankovinu i Lukavac, jel to pripada Valjevu?“

Gvozdenović odgovara potvrdno.  

„Od Lukavca i Divci i sve od Divaca morate da podižete“, rekao je Vučić, očigledno ne znajući za opaske na temu Divaca koje je Gvozdenović iznosio za skupštinskom govornicom. Gradonačelnik je  zaustio da se zahvali srpskoj vladi za pomoć za Brankovinu na šta ga je predsednik prekinuo još jednim pitanjem vezanim za Gradac.

Vučić ga prekida:“A Gradac jeste li šta uradili?“

Gvozdenović očito nije imao čime ni po ovom pitanju da se pohvali već je naveo situaciju koja je aktuelna unazad deceniju i više, da se radi o zaštićenom prirodnom dobru da je povereno na staranje EKOD-u Gradac pa i da se tu održava takmičenje u mušičarenju. Koliko je valjevskoj javnosti poznato nikakvih novina sem mini parkinga kod Europroma i po mnogo čemu sporne deponijske pregrade, na reci Gradac ništa drugo ni uradjeno.

Vučić: „Pošto ste napravili od sebe neku žrtvu da niste ništa dobili . Sad dobijate autoput tražite, još ovo kratko vreme .“

Gvozdenović:“ Investitori za industrijsku zonu“.

Vučić : „Uradite tu industrijsku zonu kako valja . Kasno ste se setili da je radite , ali sad kad uradite i da sve bude u redu. Valjevo je bogato i prelepo , veliko nije, malo nam je Valjevo, 12 je po redu po veličini I Valjevo da bude malo veće i da ima dobre duvan čvarke“.

Pored činjenice da se Gvozdenović nije imao čime pohvaliti pred predsednikom, bar ne onako kako ume da pohvali Vladu Srbije i Puteve Srbije za  sve što je i uradjeno u Valjevu, umnogome je iznenadila činjenica da je zatražen investitor.

Informacija da u Valjevo dolazi nemački investitor potekla je upravo od gradonačelnika Gvozdenovića: “Već sam rekao da se dolazak nemačkog investitora ne dovodi u pitanje. To je odmah sto zaposlenih i ne samo to nego tu su i svi oni koji će saradjivati sa njima”.

Šta se dogodilo sa nemačkim investitorom?

Gvozdenović je takodje davao izjave I vezane za samu zonu, navodeći datume koji su davno istekli.

Iako je jasno da investitor neće doći na ledinu što je sada industrijska zona u Valjevu , sve je jasnije I da je predsednik države shodno tonu u toku razgovora pa I datim sugestijama informisan da je najpre  najavljen ukupan iznos troškova za industrijsku zonu u Valjevu u visini od  748,11 miliona, što je više od petine ukupno planiranih rashoda budžeta za 2019. godinu, pa I da je potom u izmeni plana komunalne gradnje koja prati prvi rebalans budžeta vidljivo  da su sredstva sa pozicije industrijske zone višestruko smanjena. Od prvobitno predvidjena 63 miliona dinara na ovoj poziciji nakon rebalansa je  samo 16 miliona dinara. Nakon ove izmene više je nego očito da izgradnje saobraćajnice koja je toliko najavljivana zapravo u ovoj godini neće ni biti.

Ako nema saobraćajnice I svih ostalih radova jasno je da nema ni nemačkog investitora, a kineski je već otišao u Loznicu.

Ali sam susret predsednika države I gradonačelnika Valjeva koji nije imao čime da se pohvali za protekle skoro četiri godine , u duhu samog naziva autoputa, pravi je odgovor na  pitanje : “Su čim ćete izać pred Miloša…”

5 comments on “„Su čim ćete pred Miloša?“

  1. PZP Valjevo

    Umesto schnel strasse,Valjevo je odavno dobilo langsam strasse,sa ležećim rupama

    Reply
  2. Bruka

    Crni Gvozdenovicu, imas li bar malo obraza??! Pa Vucic te „ispreskakao“, ne pogledavsi te cestito, bar ne kao coveka, ‘ ma samo sto te ne otera u cosak, pred svima!! Da sam ja bio na tvom mestu- ne bih se, od sramote, vracao u Valjevo!

    Reply
  3. Sledeći

    Sledeći gradonačelnik je Slavan Batočanin,jedino njega pohvali i duvan čvarke,Vučić

    Reply
  4. dusan

    Ali za Gradac je stvarno bruka, zida se kako ko stigne i kako nađe mogućnost, od regulacije saobraćaja ništa, od bilo kakvog dugoročnog plana koji ja za ovu važnu temu neophodan, ništa. Mislim da smo Gradac izgubili jer se više ne zna ko šta tamo gradi i radi. Vikendice niču na svakom koraku i vrlo je teško priznati da je nezavisnost prirodnog dobra bespovratno izgubljena. Ja ne vidim drugačije situaciju i jako mi je krivo zbog svega. Kakvo takmičenje u mušičarenju, ako neko misli da je Gradac tu za ribolov onda ispade da su svi Valjevci ribolovci. Zbog potenciranja isključivo ribolova ostatak prirodnog se izgubio u mazanju očiju….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.