Treći Tijanin pohod na Divčibare

PSD „Magleš“ iz Valjeva i udruženje CF iz Beograda, organizovaće treći po redu „Tijanin pohod na Divčibare“ dana 21.jula (nedelja) 2019.  Planinarski pohod se  organizuje na Divčibarama, kao poslednja želju mlade Beograđanke, Tijane Stojanović koja je preminula nakon transplatacije pluća, a koja je htela da na Divčibarama organizuje planinarski pohod u čast nepoznatog donora od koga je dobila pluća.

Mladoj Sandri Živković iz Knjaževca, oboleloj od cistične fibroze, transplantacija pluća omogućila je da nastavi život. Međutim, njena drugarica Tijana koja je bolovala od iste bolesti, preminula je 7 meseci nakon operacije. Sandra je u njenu čast inicirala“Tijanin pohod na Divčibare” kako bi joj ispunila poslednju želju.

“Imale smo istu bolest, moja operacija je prošla uspešno, ali Tijana je preminula 7 meseci nakon transplatacije. Dogovorile smo se da planinarsku akciju u čast naših donora napravimo na proleće i zajedno smo se radovale tome. Tužna sam što ona neće biti sa nama, ali sam ponosna što ćemo se mi penjati za nju i bar na ovaj način pokušati da ispunimo Tijaninu poslednju želju” kaže Sandra Živković.

Ova planinarska akcija ima za cilj i širenje svesti o značaju zdravog načina života i zaveštanja organa, a prijave za učešće mogu se dostaviti Planinarskom društvu “Magleš”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.