Završena grejna sezona 2018/2019 u Toplani

Grejna sezona za korisnike daljinskog sistema grejanja je i zvanično završena. Izuzetno u slučaju niskih temperatura sezona može biti produžena do 3. maja. Gradjani Toplani duguju 130 miliona dinara.

Zvanična grejna sezona završena je 15. aprila, ali je gradska Toplana nastavila zagrevanje stanova i poslovnog prostora i narednih dana s obzirom da su temperature u večernjim i jutarnjim satima bile nešto niže. Direktor Toplane Zoran Stepanović kaže da su u ovom javnom preduzeću zadovoljni kako je sezona protekla s obzirom da nije bilo kvarova ili prestanka rada. Problem su kao i ranijih godina bile cene energenata. „Mazut je ove sezone imao visoku cenu , ali smo uspeli da i to ublažimo avansnim plaćanjem. Dodatnu uštedu postigli smo primenom komprimovanog gasa čije cena nije u toj meri drastično rasla. U planu je da i kotao od 50 megavata takodje osposobimo da može da radi i na mazut i na gas. Ove godine očekujemo da i projekat prelaska na sečku koji radi Mašino projekt iz Beograda bude završen pa ćemo u skladu sa tim projektom videti koji su dalji koraci“, kaže Stepanović.

Toplana ima svoje dugove i kreditna zaduženja , ali su evidentni i dugovi korisnika prema Toplani. Po podacima Toplane 130 miliona je dug gradjana prema ovom preduzeću, a oko 90 miliona od pomenutog iznosa Toplana će naplatiti sudskim procesima. Korisnici polsovnog prostora duguju blizu 50 miliona dinara pa je polovina i ovih dužnika završila na sudu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.