Peticija za izmenu režima saobraćaja pored reke Gradac

Demokratska stranka pokrenula je sakupljanje potpisa za uredjenje režima saobraćaja u ulici pred reke Gradac. Prikupljanje potpisa traje već nekoliko dana, a u nedelju za samo dvadesetak minuta koliko su se novinari zadržali na njihovom štandu kod Europroma na počeku Ulice Prve brazde svoje potpise dalo je više od 20 gradjana. „Već sada imamo više od 250 potpisa, a sudeći po zainteresovanosti gradjana da potpišu peticiju imaćemo ih par hiljada“, rekao je Dragan Despotović, potpredsednik GrO DS.

Na samom početku Ulice Prve brazde već od brojnih automobila Valjevaca koji bi do reke kolima, valjevski novinari jedva da su imali mesta da bezbedno zabeleže prikupljanje potpisa za izmenu režima saobraćaja u pomenutoj ulici koje je organizovala DS.

„Reka Gradac je naša blagodet i veliki potencijal koji grad Valjevo ima. Par hiljada ljudi preko vikenda poseti Gradac, i male dece i starijih osoba koje žele neki svoj mir i odmor od svakodnevice kojom su opterećeni . Demokratska stranka ispred demokratske opozicije u Valjevu predlaže da se napravi dobar plan i uradi regulacija saobraćaja koji opterećuje i šetače i zagadjuje okolinu. Želimo da ovu peticiju pokrenemo pred nadležnima u gradu pre svega pred gradonačelnikom, bilo da se donese plan ili uradi pešačka staza sa druge strane reke Gradac ili pak da se reguliše režimom saobraćaja u dnevnim satima recimo vikendom od 14 do 18h i radnim danima od 16h do 20h . To je samo jedan od predloga“, kaže Despotović.

On navodi i da je prikupljanje potpisa počelo pre nekoliko dana i da je nastavljeno za vikend, a da veliki broj gradjana rado potpisuje takvu peticiju. Despotović potvrdjuje i da je do same inicijative i peticije došlo upravo na zahtev gradjana.

„Šta je to? Za saobraćaj? Hoću dajte da potpišem, eno mi kuće tamo ovo je nepodnošljivo“, kaže jedan od gradjana koji se pored televizijskih kamera i novinara progurao do štanda. „Ma dajte molim Vas krenuli u šetnju kolima , pa gde to ima ? Nosimo svi glavu u torbi“, bili su komentari gradjana koje su uputili novinaru Vamedie.

Shodno činjenici da je svojevremeno gradonačelnik Zoran Jakovljević u intervjuu novinaru Vamedie odgovarao na pitanja vezana za pomenuti problem. Vamedia je pitala zašto bi sada bilo drugačije kada ni demokrate svojevremeno problem nisu rešile? Despotović kaže: „Verujem da je tako , ali morate razumeti da smo imali sigurno većih poslova kao što je industrijska zona, gradnja obdaništa, Doma za stare, pet miliona evra donacije  da ne nabrajam sve na čemu je bio prioritet. Sada od ovoga nećemo odustati sigurno, insistiraćemo da se problem koji postoji reši“.

Još u aprilu 2016. godine nakon što je asfaltirana ulica, pored reke su postavljena i odmorišta sa tablama obaveštenja. Tadašnji direktor Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić najavio je konačno uredjenje priobalja reke pa i peščku stazu. Već naredne godine u isto vreme, 2017. grad je oformio Radnu grupu koja će se baviti rešavanjem problema na reci Gradac, ipak Radna grupa nije radila ništa, a nepoznato je i da li više i postoji.

S.V.

29 comments on “Peticija za izmenu režima saobraćaja pored reke Gradac

 1. Emilija

  Super ideja.Podrzavam akciju jer je,iskreno,nemoguce hodati uz Gradac. Atrofirace ovi,,izletnici” jer bez kola,ne mogu stici do ,,Vajata” Gospodo,setajte malo i vi a i vasa deca. Dragan Despotovic pominje radnu grupu a pri tom,mislim da je odbornik DS a NE ZNA da li postoji. Malo gospodo pritisnite vlast i ucestvujte u njoj,pa makar i kao opozicija ako niste uz njih.

  Reply
 2. Gračanin

  Eto čime se bavi DS,sve trivijalne stvari,koje su i oni mogli da reše za 12g vlasti pa nisu.Sada su videli da je to problem.Nikada više vi na vlasti,vi ste odavno prošlost

  Reply
 3. valjevac

  Opet ovi Sirćetovi stručnjaci u sve se razumeju djubre osiguranje režim saobraćaja politika ….. razume da su gradjani graca to tražili al Sirćetovci nisu dostojni toga. Oni su najodgovorniji što je na vlasti SNS.

  Reply
  1. krivac

   i što su još na vlasti,i što će biti još dugo na vlasti,jer zato i zato su krivi

   Reply
 4. Creator

  I ovaj primer pokazuje kakvi smo mi ljudi, pa se posle cudimo sto nas pola Evrope ne voli uopste …. jedan gradski problem koji je od poprilicne vaznosti za one koji ga razumeju, pojedinci odmah politizuju bez imalo razmisljanja da ce posle ovih ili onih na vlast doci neki drugi tutumraci … ocigledno je da jedan deo nas nije u stanju da nista poradi oko poboljsanja sopstvenih zivota a da u to ne mesa politiku koja je trivijalna stvar u ovoj situaciji …

  Reply
 5. šetač

  Ko bi rekao da DS ima pet članova,ako nastave ovakvim tempom 4 do 5 hiljada potpisa sakupiće do Nove godine glat

  Reply
  1. Priroda je lek za dusu napacenu

   Smesan si mnogo.I pet članova je dovoljno da vam pokazu kako se radi za narod a ne za sendvice samo…
   Vidjamo se na izborima vrlo brzo al molim te odmah da ti kazem nece biti primanja i preletanja iz stranke u stranku kao sto ste navikli .Poz i svako dobro.😉😉😉

   Reply
   1. Milena

    Kako ste radili vidi se,i koliko vas ima i gde ste.Želim vam da što brže dobijete i šestoga člana

    Reply
    1. Rajko

     Sto se ti sekiras za njih,koliko ih ima, ima ih.Al opet mislim da su bolje od vas radili i da ce vrlo brzo da se vrate na vlast.Vi ste sve zivo unistili.Nikada vise sns.

     Reply
    1. Miroslav

     Podriguša je čudo,navadili vas baš baš.A sto ih ne pohapsite ako su krali kako to vec tvrdite godinama.
     Nemate zasta,svi to znamo,a znamo da vama nikada ali nikada vise glas.
     OD VAS GORIH NIJE BILO.

     Reply
     1. volim sendvič

      Taman posla da vas pohapsimo,ne bi bilo više sendviča.OD VAS GORIH NIJER BILO,tačno

 6. Dobos

  Dok su zuti bili na vlasti na Gradcu nisu saobracali automobili?? Oni se sada setili nekome da daju predloge sa ulice? O cemu se radi?

  Reply
 7. Весна Петровић

  Подржавам акцију, свака част, свима ће нам бити боље у природи. Они који критикују акцију, нека се питају, шта су то оно урадили за добробит свих нас.

  Reply
 8. Smilja

  Prolast…..hahahahaha,mora da je podrigusa udarila u glavu.Ni da pisete nemate pojma kao ni da govorite.

  Reply
 9. Anika

  Ima li vece propasti od cinjenice da SNS vodi ovaj grad??! A da pisu- ne umeju, ni da pricaju, ne znaju za padeze i pravopis. Samo dobro znaju da se bahate i razmecu sopstvenom gluposcu!

  Reply
   1. Podriguša

    Videcemo na izborima da li vas ima vise ili ne.
    Mislim da vas je opasno uhvatila frka,a i treba.Mnogo materijala imate i za sud i policiju.
    Živi bili pa videli botići…

    Reply
    1. glasač

     Pogotovo od vas,strašna frka,još ako izađete sa svih pet članova kao kandidati,gotovo je,NEMA VAS VIŠE

     Reply
 10. saobraćajac

  Ovo samo Sirće može da reši ,koji poseduje bogato znanje saobraćajnog fakulteta,temeljnim i dugogodišnjim studiranjem

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.