Božović: Fer izbori, a ne gradjanski sukobi

„Cilj protesta u Beogradu su fer i pošteni izbori,“ kaže narodni poslanik Balša Božović, negirajući mogućnost  bilo kakvih gradjanskih sukoba. Pred sutrašnji protest u Beogradu Božović pozvao gradjane Valjeva da dodju u Beograd i prisustvuju nenasilnom i mirnom protestu.

„Srbija zaslužuje poštene izbore i nećemo odustati sve dok se u Skupštini RS ne usvoje zakoni koji će garantovati gradjanima da mogu da slobodno biraju , da niko ne može da ih pritiska, da niko ne može da ih ucenjuje i da niko ne može da ih sklanja sa radnih mesta ako ne glasaju onako kako im tražži neko iz vlasti. Dakle, za nas su važni fer i slobodni uslovi i od toga nikada nećemo odustati. Sutra je kulminacija ova tri i po meseca, i što je najbitnije da su to mirni protesti i ljudi dolaze iz cele Srbije . Veoma je važno da istaknemo one stvari koje Aleksandar Vučić odbija da pruži gradjanima a to su uslovi pod kojima on neće stajati onako dobro kao sada, on je taj koji se boji poštenih i fer uslova za izbore. U suprotnom bi on dao , gradjanima i opoziciji priliku da na takve izbore izadju“, kaže Božović.

On negira mogućnost gradjanskih sukoba o kojima se sve češće govori u poslednje vreme. „Apsolutno ne , iz tog razloga želim da kažem i sledeću stvar. Bio je protest u Novom Sadu to su bili naši sugradjani, opozicija nema apsolutno ništa protiv gradjana koji su došli u Novi Sad na taj miting, oni su bili poniženi i naterani da tamo dodju i mi se borimo i za njih . I apsolutno nikakvih sukoba  neće biti, mi to nećemo dozvoliti bez obzira što Aleksandar Vučić priželjkuje sukobe . Mi ih ne želimo. Oni pokušavaju da izazovu takve sukobe , ali mi to nećemo dozvliti jer stojimo iza naših zateva fer uslovi za izbore“, kaže Božović.

Na pitanje Vamedie da li Evropa reaguje na proteste u Srbiji, on kaže da Evropa pomno prati situaciju u Srbiji . „ Svaka stranka u Evropi reagovala je na pretnje Vojislava Šešelja Aleksandri Jerkov. Nama je važno da kažemo gradjanima da smo imali susrete sa evropskim zvaničnicima, kada su u pitanju izborni uslovi svi su apsolutno na strani opozicije . I tu nema dileme jer i oni žele da Srbija dobije ppoštene izbore. U tom slučaju će gradjani na kraju reći koga oni žele da vlada Srbijom. Sastanci i sa Hanom i sa Mekalisterom bili su usmereni upravo ka tim našim zahtevima da imamo paket zakona koji će doprineti tome da gradjani mogu slobodno da biraju“, kaže Božović , ali i ističe da opozicija želi nenasilnu društvenu promenu i vlast koja je smenjiva.

„Mi nećemo Aleksandra Vučića smenjivati na ulici , mi ćemo ga smeniti na izborima“, rekao je Balša Božović narodni poslanik.

1 comment on “Božović: Fer izbori, a ne gradjanski sukobi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.