Biblioteka vas poziva na programe u februaru

Pozivamo Vas na predstavljanje veoma važne publikacije koja je nastala kao rezultat istraživanja dr Smiljane Đukičin Vučković, kao i zbornika radova posvećenih valjevskom književniku, kritičaru i bibliotekaru,  Branku Pirgiću. 

„Zimovanje u biblioteci“ je počelo već prvog dana raspusta, jer mi mislimo na mališane grada Valjeva. Pripremili smo devet radionica, veoma interesantnih, što potvrđuje veliki broj dece koja su se prijavila i došla na „zimovanje“. U okruženju knjiga, u kreativnom i brojnom društvu, vođeni izuzetnim i posvećenim mentorima, deca u Biblioteci uživaju!

(Uskoro sledi prilog na sajtu Biblioteke http://www.maticnabiblioteka-va.org.rs)

U ponedeljak, 11. februara, u 12 časova, posetićemo grob Desanke Maksimović u Brankovini. Predstavnicima  Srpske pravoslavne crkve, Zadužbine „Desanka Maksimović“, Grada Valjeva i drugih institucija kulture i obrazovanja, ove godine će se pridružiti i gosti iz Šapca, koji će izvesti deo programa posvećenog ovoj značajnoj srpskoj i zavičajnoj pesnikinji.

Prvi ciklus radionica za srednjoškolce je ima izuzetno pozitivan rezultat, zbog čega smo odlučili da nastavimo ovu aktivnost. Novi serijal počinjemo krajem februara kada ćemo organizovati radionicu posvećenu fenomenu izbeglištva.

Od 5. februara Biblioteka je ponovo otvorena za korisnike. Sve koji žele da pozajme knjige, da vrate već pozajmljene publikacije ili žele da uče u našim čitaonicama, obaveštavamo da nastavljamo sa radom po ustaljenom radnom  vremenu. 

Pozivamo Vas da pratite naše najave i izveštaje na sajtu i drugim društvenim mrežama. 

Dobro došli u Biblioteku!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.