Predlozi za nagradu grada do 14. februara

Grad Valjevo objavio je obaveštenje o uslovima za dodeljivanje Nagrade grada za 2018. godinu. Predlozi se mogu dostaviti do 14. februara.

I ove godine povodom Dana grada biće dodeljene nagrade najuspešnijim pojedincima, preduzećima i kolektivima, a na osnovu preldoga koje gradjani budu dostavili.

Nagrade će biti dodeljene u 14 oblasti i to:

– privrede,

-poljoprivrede,

-obrazovanja i vaspitanja

-stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata

-nauke, inovacija i pronalazaštva,

-urbanizma i arhitekture,

-zaštite životne sredine,

-medicine i brige o zdravlju,

-socijalne zaštite i humanitarnog rada,

-humanosti,

-umetnosti i kulture,

-čuvanja i negovanja tradicije valjevskog kraja,

-informisanja i društvenog angažovanja,

-sporta.

Pored navedenih oblasti mogu se dodeliti i specijalne nagrade:

-za životno delo,

-humanitarni rad i brigu o ljudima,

-afirmaciju grada.

O dobitnicima nagrade ove godine odlučivaće izmenjena komisija . Dosadašnjeg predsednika dr Zoran Živkovića na tom mestu zamenio je dr Ljubomir Pavić, umesto dr Saše Žunjića i Slobodana Nenadovića, novi članovi komisije su Miloš Cvejić i Saša Drajić. Preostali članovi komisije su : zamenica predsednika komisije odbornica Gorica Božić, odbornik Viktor Mićić, direktor ISP Vigor Majić, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić,   ginekolozi: dr Željka Marić i dr Zoran Jokić, profesor u penziji Milan Korać, Djordje Jovančić radnik u Upravi.

U trenutku samog ustanovljenja dodele nagrada vladalo je veliko interesovanje javnosti , ali je potom nizom dešavanja vezanih za proces odlučivanja nagrada u velikoj meri kompromitovana. Ostaće zabeleženo da je Skupština prekrajala odluke komisije, da nekoliko godina nagrada nije dodeljivana, da je protiv jednog od izabranih kandidata sudski postupak bio u toku, da su članovi komisije bili i predlagači pojedinih nagradjenih, a pre svega da je politika debelo umešala svoje prste svaki put kada su nagrade dodeljivane.

Skupština grada je do sada u zavisnosti od aktuelne situacije sa kandidatima i predlagačima, o nagradama nekada odlučivala u paketu, a nekada pojedinačno.

S.V.

8 comments on “Predlozi za nagradu grada do 14. februara

 1. Vlada

  A uuuu koji likovi u komisiji,pa ovo je bruka. Odrekao bih se njihove nagrade,da sačuvam ugled i postenje.

  Reply
  1. Stefan

   Auuuu se piše jedna reč pametnjakoviću. Ko si ti da zaključuješ da li su članovi komisije dobri ili ne ? Ja ništa ružno nikad nisam čuo za gospodina Majića, a takodje za profesora Koraća !

   Reply
 2. Goran Markovic

  Naravno da je porazavajuce kada uspeni , postovani clanovi srozaju svoj ugled kada se nadju u komisiji sa goricom Bozic i to podpredsednikom .Da li su svi clanovi komisije nastanjeni u Valjevu , a po gradu s evec uveliko prica ko ce da dobije tj. ko je dobio! Odavno Valjevo je otislo u aut i nema povratka sve dok odlucuje gorica Bozic pored ovako obrazovanih , vrednih , cenejin i postovanih kao sto su dr Ljuba Pavic , Profesor Korac ,Majic,dr Zoran Jokic…Zasto su dozvolili toliko da budu ponizeni i zar nije to providno da se ovde ponizila i struka i obrazovanje , postenje i uopste doprinos u dosadasnjem radu .Koliko je profesor Korac deca baveci se sportom izveo na pravi zivotni, sportski put , koliko dr Jokic upesan u svom poslu , koliko uspeha u postenom radu ima dr Ljuba Pavic.,dr Zeljka ..Gospodo ponizeni ste i kako klinci kazu navuceni u podlu pricu gvozdenovica da bi dali kredibilitet { po njemu koji nikada nije imala i nece imati sto dokazuje svaki dan } njegova savetnica gorica Bozic..

  Reply
  1. Napad iz vozila Hitne

   Dede,objasni im ti,Markovicu,moralna gromado,jer ne vide. . .Gogili !!!!!

   Reply
 3. Napad iz vozila Hitne

  Dede,objasni im ti,Markovicu,moralna gromado,jer ne vide. . .Gogili !!!!!

  Reply
 4. Žana

  Za mene su dobitnice nagrade Slavica i Darija!Za hrabrost da pišu i informišu, da trpe poniženja od nekih sumnjivih i potkupljenih čudnih pojava, jer ne znam kako bi ih nazvala.Ona količina vređanja i uvreda, kojima su bile izložene, je nečuvena.Bravo za upornost i istrajnost!Žaklina Tatalović im redovno očitava lekcija na državnom nivou, a vi nastavite na lokalnom.Nagrada vam nije uopšte potrebna od ovakve komisije, ima neko ko pamti i čita

  Reply
 5. Komšija

  KLOMBERA za nagradu Grad. Sahranio je Jugo voće jugo stado SPS sad SNS poresku upravu gradsku kasu vikendice na divčibare druga Poćutu biro za nezaposlene lepu ljilju nema mu ravna u valjevu, da trčiš trčiš pa iza Klombera ide Mengele a i Gogija je uveo u red kad izgubi u kladionici.. KLOMBERA ZA NAGRADU VRADA

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.