Temperatura do 15 stepeni

imageU utorak jutro po kotlinama i visoravnima Jugozapadne i Južne Srbije hladno i mestimično maglovito. Tokom dana pretežno sunčano i toplo za drugu dekadu novembra, u košavskom području vetrovito.

U Timočkoj Krajini će tokom celog dana biti tmurno, povremeno sa sipećom kišom, a u višim predelima sa gustom maglom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Na području Vršca duvaće jaka košava sa olujnim udarima preko 17m/s, a povremeno do 25m/s (90km/h). Maksimalna temperatura od 15ºC u Pomoravlju i Južnom Banatu do 19ºC na zapadu zemlje, dok će u Timočkoj Krajini biti hladnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 10ºC.
U sredu sa severozapada prelazak hladnog fronta. Još tokom noći i jutra umereno i potpuno naoblačenje zahvatiće se severne i zapadne, a tokom dana će se proširiti i na ostale krajeve, uslovljavajući ponegde slabu kišu sa većom šansom u predelima južno od Save i Dunava. Uz okretanje vetra na slab i umeren, ponegde kratkotrajno pojačan (uglavnom pri prelasku fronta), severozapadni, doći će do priticanja hladnije vazdušne mase, tako da će temperatura biti u padu. Maksimalna temperatura od 11 do 16ºC.
U četvrtak umereno i potpuno oblačno, u centralnim, zapadnim i južnim delovima zemlje mestimično sa slabom kišom uz malu količinu padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Maksimalna temperatura od 10 do 14ºC, u Timočkoj Krajini oko 15ºC. U toku noći razvedravanje.
Dalji pad srednje dnevne temperature vazduha se prognozira za sledeći vikend i početak naredne nedelje, te će temperatura kroz nedelju do 10 dana biti ispod višegodišnjeg proseka za ovaj period godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.