Lokalni front: Ljudi lošeg pamćenja u vlasti

imageAktivisti Lokalnog fronta na konferenciji za novinare ukazali su na niz neistina koje je u gostovanju na VTV-u izneo zamenik predsednika Skupštine, direktor Filijale za zapošljavanje I predsednik komisije za praćenje javnih nabavki Mihailo Milutinović. Jedna od iznetih laži bila je da se u ovoj godini zbog loših vremenskih uslova ne rade Ulice Vuka Karadžića I Mirka Obradovića.

Djordje Petkovićć aktivista Lokalnog fronta kaže da je već u najavi samog gostovanja javnost obaveštena da će se Ulice Vuka Karadžića I Mirka Obradovića raditi sledeće godine. “Gospodin Milutinović nam je objasnio da su loši vremenski uslovi uzrokovali zastoj u radu , tako da se radovi odlažu za sledeću godinu. Ne bi bilo nikakvo čudo da radovi budu odloženi zbog lošeg vremena . Čudno je samo to što gospodin Milutinović minut ii dva kasnije izjavljuje kako je , evo danas, završena eksproprijacija industrijske zone, da su izabrani projektanti za Uicu Vuka Karadžića, da su doneli odluku na Komisiji da se raspiše tender I za projektovaje Ulice Mirka Obradovića. Dakle, da li su radovi na saobraćajnicama I dvema ulicama odloženi zbog nekakavih “enormnih “ padavina? Nisu. Jer samo minut kasnije Milutinoviću je “izletelo” da tek počinje postupak projektovanja ove saobraćajnice, ” kaže Petković.
On potom postavlja pitanje da li je možda moguće da su te enormne padavine omele rad komisije koja “donosi odluke” o raspisivanju javne nabavke?
Po mišljenju aktivista LOkalnog fronta pominjanje komisije koja je donela odluku o raspisivanju tendera za Ulicu Mirka Obradovića novi je dokaz o dužini pamćenja MIhaila Milutinovića. “Pre nešto više od šest meseci , 5. aprila na istoj televiziji, isti čovek je vatreno tvrdio da komisija za praćenje javnih nabvaki ništa ne odlučuje, da ima samo konsultativni karakter I da ukazuje gradonačelniku nan eke nelogičnosti I nepravilnosti. A na kraju slušamo ovog godpodina kako doslovce poručuje “Mi smo kao komisija dali zeleno svetlo da se raspiše javna nabavka. Mislimo da je krajnje vreme da se izjasne šta ova komisija zaista radi, jer sve pomenuto navodi da ona odlučuje koje će se javne nabavke održati, a koje ne, o praćenju ni reči”, kažže Petković.
Lokalni front kaže I da im je drago da su u istom gostovanju od Milutinovića saznali da neće doći do rezervnog snabdevanja električnom energijom jer to znači da su gradski oci uvažili primedbu Lokalnog fronta kada su govorili o rezervnom snabdevanju električnom energijom I izneli podatke da je u nekim slučajevima 251 dan pplaćano rezervno snabdevanje, a cena je bila do 60% veća od tržišne. “Pominj eMIlutinović I HEP , a zanimljivo je da su gradski službenici izbegli da LOkalnom frontu dostave ugovor sa HEP-om. Naš narod lepo kaže: “SVako se češe gde ga najviše svrbi..”zaključio je Petković.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.