Jeremić demantovao Gvozdenovića

imageDragan Jeremić, bivši zamenik gradonačelnika grada Valjeva i aktuelni državni sekretar u ministarstvu ekologije demantovao je u emisiji „Gradske teme“ Studia B , aktuelnog gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića. U demantiju Jeremić navodi da je u emisiji 15. avgusta na istoj televiziji Gvozdenović izneo niz laži čime je ugrozio njegov ugled i ugled njegove porodice, a otvorenom hajkom protiv njega direktno ugrozio bezbednost i njega i porodice iscrtavajući mu praktično metu na čelu.

U objavljenom demantiju na Studiu B bivši zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je naveo da je Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović u emisiji Studia B „Gradske teme“, izneo niz laži i uvredljivih izjavao koje na svaki način ugrožavaju njegov integritet, ali i integritet funkcije koju obavlja.“Takve izjave nanaose nemrljivu štetu ne samo Vladi Srbije, funkciji koju obavljam u ministarstvu ekologije u okviru Vlade Srbije kao državni sekretar već i meni lično kao čoveku i urušavaju ugled moje porodice u Valjevu i faktički mi crtate metu na čelu i pokrećete otvorenu životinjsku hajku protiv mene i direktno ugrožavate i moju porodicu“, naveo je Jeremić.
Kako se navodi u daljem demantiju Jeremić kaže da Gvozdenović već na samom početku, ali i u toku emisije na sve teme, iznosi neistine i laži kojima vredja Vladu Srbije i njega kao njenog funkcionera tvrdeći izmedju ostalog da je Jeremić „nekakav pomoćnik“ čime omalovažava i odluku Vlade Srbije o postavljenju .
„Moj posao je vrlo odgovoran i po svom zaduženju usmeren sam na probleme ekologije centralne Srbije, a neodgovorni gospodin Slobodan Gvozdenović mi narušava ugled. Slobodan Gvozdenović dalje navodi da se samnom bave pravosudni organi oko klizišta i krajnje neodgovorno insinuira i ukazuje da se ja bavim kriminalom. Nikakav postupak se ne vodi protiv mene. Slobodan Gvozdenović nastoji da me pred gradjanima Valjeva predstavi kao lopova i da sam fingirao klizišta u valjevskoj opštini.Popis klizišta i procenu rizika nakon poplave radili su gradski organi i za to posebno oformljena komisija od strane grada Valjeva. Odluku o tome koja će se klizišta sanirati organi gradske Direkcije su donosili na osnovu stepena ugroženosti odnosno procene rizika za stanare kuća koje su se nalazile na klizištima, a potom i procenu neophodnosti i sanacije kada su putevi u pitanju, pri čemu se vodilo računa da je neophodno obezbediti funkcionalnu komunikaciju za brojna domaćinstva. U sve ovo bilo je uključeno odeljenje za vanredne situacije“, naveo je Jeremić.
Osvrćući se na dalje navode Gvozdenovića, Jeremić govori i o uvodjenju sečke kao energenta u Toplanu i Tehnološko inovacionog centra za šta je GVozdenović u emisiji rekao da „to su sve ideje gospodina Poćute i tako su medicinski upadljive i to treba da rade drugi specijalisti drugih grana medicine“. Jeremić pita šta to uopšte znači: “ Šta to znači da sam lud ili da mi treba pomoć psihijatra? Uvodjenje sečke kao enrgenta u gradsku Toplanu je projekat od krucijalne važnosti za grad Valjevo koji je treći grad po zagadjenosti vazduha u Srbiji. Samo negiranje ovog projekta znači jednu jasnu neodgovornost za zdravlje gradjana i samim tim skraćuje njihove živote. Odakle pravo nekome, pa bio on i gradonačelnik , da posredno i nečinjenjem ubija svoje sugradjane? Uvodjenjem ovog energenta Grad Valjevo bi dobio zdraviji vazduh i ujedno došlo bi do sniženja cene grejanja kako bi se omogućio priključak većem broju gradjana.Uvodjenje sečke kao energenta je ujedno projekat i Vlade Srbije i evropska direktiva“, naveo je Jeremić.
U daljem toku demantija Jeremić se osvrće i na TIC navodeći da su projekat TIC-a podržale Vlade Srbije i Slovenije te i da je realizacija takvog projekta od krucijalne važnosti za grad Valjevo, decu grada Valjeva, koja na ovaj način mogu dobiti jedinstveno obrazovanje kakvo ne postoji nigde u Srbiji, a u skladu je sa odlukama ministarstva prosvete o dualnom obrazovanju.
Kako se u pomenutoj emisiji Gvozdenović bavio i imovinom Jeremića , isti je u demantiju naveo da se radi o brojnim lažima.

„Vaš sagovornik iznosi dalje neistine tvrdeći da sma vlasnik zgrade od 600 kvadrata, što je nečuvena laž. Živim u stanu od 108 kvadrata, koji je vlasništvo mog oca, a koji smo zajedno izgradili u zgradi koja ima još četiri stambene jedinice koje su u vlasništvu drugih lica, ukupne kvadrature oko 400 kvadrata. Podsećam da je izgradnja te zgrade trajala nekoliko godina i da sam u toku izgradnje stana u kom sada živim prodao stan koji je bio u mom vlasništvu i opterećen kreditom i u kom sam godinama živeo sa porodicom, a veličina tog stana je bila 67 kvadrata. Odgovorno tvrdim da ne posedujem nijednu drugu nekretninu, ni ja niti članovi moje uže porodice. Vaš sagovornik navodi da imam i dva stana u Beogradu, stan na Zlatiboru itd. Ovakva retorika koja u sebi sadrži niz laži direktno mi ugrožava mir i spokojstvo kako moje tako i moje porodice, crta mi metu na čelu i čak životno ugrožava. Odgovorno tvrdim da sam svu imovinu shodno zakonu uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije . A usput sam spreman da izmerim imovinu sa aktuelnim gradonačelnikom i to testom na poligrafu“, kaže Jeremić.
Na samom kraju demantija Jeremić navodi i da će zbog svih neistina i uvreda koje su iznete u pomenutoj emisiji podneti prijave i tužbe nadležnim pravosudnim organima.

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.