Djurovićeve slike u Modernoj galeriji

imageU Modernoj galeriji otvorena je izložba slika i crteža Željka Djurovića koji je na samom otvaranju rekao da ga je jedan intervju Ljube Popovića u Politici poželeo da mu slike budu u centru fantastične umetnosti.

Željko Djurović inače je član ULUS-a i Ex-libris društva iz Beograda. Član je internacionalne grupe umetnika „Libellule“ iz Francuske. Radi kao vanredni profesor FILUM-a u Kragujevcu, gde predaje predmet crtanje i slikanje. Na samom otvraanju izložbe nije krio zadovoljstvo što sada izlaže svoje slike u Ljubinoj galeriji.
„U tom intervjuu „Politici“ Ljuba je pričao kako se sprema za izložbu u švajcarskom zamku Grije, koji je bio centar fantastične umetnosti u Evropi. Ja sam već stupio na slikarsku scenu, već sam izlagao u Evropi, ali čitajući njegov intervju, počeo sam da sanjam da i moje slike jednom budu na tom mestu. Nije mi to davalo mira, stvarao sam i zamišljao. Četiri-pet godina kasnije, prilikom izložbe u Ženevi, prišao mi je direktor zamka Grije i pozvao da pripremim izložbu. Bez direktnog kontakta, Ljuba je uticao da stignem do tamo“, rekao je Djurović.
On je naveo da i danas mladi slikari imaju iste želje pa i da su oni samim tim usmereni ka Modernoj galeriji .
„Zato će ona trajati. Izborila se kao brend da ima svoju publiku, da nema veze ko izlaže, da posetioci to ne moraju čak ni da to znaju, ali znaju da ih očekuje vrhunska izložba“, konstataovao je Djurović
Izložbu je otvorio profesor Ratko Božović, rekavši da je njegovo slikarstvo „odbrana žene kao paradigme najlepšeg u prirodi“.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.