SNS ubedljive pobede u Beogradu, Boru, Arandjelovcu i Sevojnu

imageB92/N1-GIK saopštio preliminarne rezultate lokalnih izbora u Beogradu. U gradski parlament ulaze samo četiri liste. SNS-u 64 mandata, Đilasu 26, Šapiću 11, SPS-JS 9.Naprednjaci odneli pobede i u Sevojnu, Arandjelovcu i Boru.

Gradska izborna komisija je saopštila, na osnovu 71,39 obrađenih biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto biračkog tela, da je najviše glasova na lokalnim izborima u Beogradu osvojila je lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", za koju je glasalo 45,60 odsto izašlih birača.

Ta lista koju predvode naprednjaci imaće 64 mandata u Skupštini Grada Beograda, pokazuju podaci sa 71,39 obrađenih biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto biračkog tela.

Kako je naveo predsednik izborne komisije Zoran Lukić, cenzus su prešle još tri liste i to "Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" sa 18,71 odsto (26 mandata), "Aleksandar Šapić – Gradonačelnik" sa 8,27 odsto glasova (11 mandata) i "Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – JS" 6,35 odsto glasova (9 mandata).

Ispod cenzusa su lista "Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad – Naš grad – Ksenija Radovanović" osvojila je 3,37 odsto, dok je lista "Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila 3,87 odsto glasova izašlih birača.

Ostale liste su imale znatno manji procenat osvojenih glasova.

"Sada nam predstoji posao transporta izbornog materijala od sedišta kordinatora GIK-a, a zatim verifikacija mandata", kazao je Lukić i najavio da će sledeća konferencija za medije biti održana kada bude obrađeno 100 odsto izbornog materijala i kada budu verifikovani mandati.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je bio dobar dan u više gradova u Srbiji za stranku na čijem je čelu i da su osvojili najviše glasova na svim lokalnim izborima – u Beogradu, Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.

"Građani su na miran i demokratski način birali svoje predstavnike, uprkos pretnjama i pritiscima nekih da uruše taj proces", rekao je Vučić.

On je saopštio da je lista koja nosi njegovo ime, na osnovu konačnih rezultata, osvojila u Sevojnu 62 odsto glasova.

"U Boru, na osnovu podataka SNS gde nedostaje jedno biračko mesto, 60 odsto glasova, a u Aranđelovcu, gde nedostaje još nekoliko biračkih mesta, 59 odsto glasova", rekao je Vučić.

N1/B92

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.