Rekordi HK „Krušik”

imageHK „Krušik“ oborila je rekord iz 80.tih godina jer je prošlu godinu završio sa dobitkom od 98 miliona dolara. Ovim rekordom Krušik se pozicionirao najbolje od svih firmi namenske industrije u Srbiji.

Da se valjevski Krušik polako vraća pa čak i nadmašuje zlatne godine poslovanja ove firme svedoči podatak da je u prošloj godini zabeležen rekord u poslovanju.
„Krušik” je u prošloj godini realizovao proizvodnju vrednu 97,6 miliona dolara, alane je naš izvoz povećan za 100 odsto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini najveći ugovori se odnose na minobacačke projektile 107 milimetara, a u narednih 20 meseci očekujemo da ćemo isporučivati najmanje 1.000 komada tih projektila mesečno. Ukoliko sve bude po planu, s obzirom nasve ugovorene poslove, mogli bi da nadmašimo i prošlogodišnje poslovne rezultate”kaže direktor Mladen Petković.
Petković navodi da će ova fabrika uskoro zajedno sa fabrikama „Odbrambene grupacije Srbije” i preduzećem „Jugoimport SDPR” početi proizvodnju vodjenih i nevodjenih raketa velikog dometa i značajno boljih odlika, medju kojima su rakete „Jerina” i „Jerina dva”.
Da će posla za Krušik biti i u narednoj godini svvedoče podaci da su trenutno zaključeni ugovori vredni 257 miliona dolara. Valjevska fabrika već svoje proizvode izvozi u 70 zemalja, a medju najvećim kupcima su SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.
Potvrda solventnog i uspešnog poslovanja potvrdjuje i činjenica da je 2500 radnika krajem februara dobilo i bonus od 10 000 dinara , a po rečima direktora Petkovića prosečne zarade od 50 000 dinara u ovoj godini biće još povećane.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.