Karate prvenstvo uže Srbije 2018

imageNa karate prvenstvu uže Srbije u Čačku za poletarce, pionire i nade u katama i borbama ekipno i pojedinačno u konkurenciji 60 klubova i oko 600 takmicara ekipa valjevske Zvezde je nastupila sa sedam takmičara i osvojila je 4 medalje.

Uroš Milašinović je osvojio dva prva mesta i to u katama pojedinačno – kategorija nade, i u apsolutnom B nivou. Bronzanu medalju u katama pojedinačno osvojila je pionirka Aleksandra Radovanović, D nivo. U disciplini borbe za nade – 42 kg, Uroš Ilić je korz repesaž stigao do bronzanog odličja. Osvajači medalja su obezbedili plasman na državno prvenstvo.
“Nadam se da će neki od roditelja uspeti da isfinansiraju još par turnira kako bi što spremniji dočekali nacionalno prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije krajem meseca”, poručuje Sopčić i podseća na problem.
“Do kraja prve polovine takmičarske sezone očekuju nas mnogobrojna takmičenja za starije uzrasne kategorije. Koliko ćemo uspeti da propratimo naredna takmičenja zavisi od finansijke mogućnosti samih roditelja koji sto posto finansiraju nastupe svoje dece. Nažalost, želim da napomenem da grad u ovoj godini nije ispoštovao ni minimum minimuma finansijskih dotacija i ako je klub Zvezda jedan od trofejnijih i značajan kako za razvoj i unapređenje karate sporta tako i popularizaciji bavljenjem sporta kod dece”, ističe Sopčić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.