Valis na Velež kupu

imageSedmočlana ekipa plivačkog kluba "Valis", predvođena trenerom Vladimirom Boškovićem je proteklog vikenda učestvovala nameđunarodnom plivačkom mitingu "Velež kup" koji je održan u Sarajevu.

U konkurenciji 470 plivača iz 28 klubova iz BIH, Hrvatske i Srbije, najbolji plivač Valisa na ovom takmičenju je bio Simon Stefanović sa osvojene dve zlatne medalje i jednim trećim mestom. Simon je bio najbolji u svojoj kategoriji u disciplini 50m slobodno sa rezultatom 29,77 sekundi, dok je drugo zlato osvojio u disciplini 100m slobodno sa vremenom 1:05,85 minuta, a treće mesto u disciplini 200m slobodno isplivavši deonicu za 2:36,11.
Jana Tomašević je bila najbolja u disciplini 200m delfin sa vremenom 3:10,75, a u disciplini 100m delfin je stigla do drugog mesta sa vremenom 1:27,36.
Andjelija Damnjanović je na ovom takmičenju osvojila tri srebrne medalje u svojim disciplinama i to: 50 m prsno (38,77), 100m prsno (1:27,26), 200m prsno (3:04,47). Anja Radojević je zabeležila isti uspeh u svojim disciplinama: 50m leđno (38,76), 100m leđno (1:21,30) i 200m leđno (2:54,88).
Milica Ristić je u disciplini 100m leđno u svojoj kategoriji stigla do trećeg mesta sa vremenom 1:19,93 minuta.
Ekipa je iskoristila boravak u Sarajevu za skijaške aktivnosti u olimpijskom zimskom centru na Jahorini.
Ognjen Dašković nije nastupio na takmičenju zbog bolesti, i ostaje žal za rezultatskim potvrđivanjem dobre forme koju je dostigao do ovog vikenda.
U protekloj nedelji mlađi članovi kluba, predvođeni trenerom Branislavom Kovačevićem su boravili na sedmodnevnim pripremama u hotelu Vrujci i spremali se za predstojeća takmičenja.
"Takmičenje u Sarajevu nam je dobar pokazatelj gde se naši plivči nalaze u regionu, a uzevši u obzir da su se gotovo svi članovi ekipe našli na pobedničkom postolju zadovoljnim smo ovako dobrim početkom sezone, jer su ovi rezultati ostvareni iz punog treninga. Posebno smo ponosni što su uspesi koje postižemo isključivo domaći, odnosno valjevski proizvod, nemamo nijednog takmičara, trenera ili članove uprave van Valjeva.
Mlađa ekipa je boravila u Vrujcima i to su bile njihove prve pripreme, a od tih plivača tek očekujemo ozbiljne rezultate. Zahvaljujemo se gospodinu Milijanu Vasiću i osoblju hotela na odličnom gostoprimstvu i usluzi, ističe predsednik plivačkog kluba "Valis" Branislav Kovačević

PK VALIS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.