Rekonstrukcija kuće za Kojiće

imageSuprugu I decu tragično nastradalog vozača na pružnom prelazu Milana Kojića, posetio je predsednik IO SNS-a I predsednik Opštine UB Darko Glišić koji im je uručio jednokratnu novčanu pomoć I povezao ih sa donatorom , firmom koja će im rekonstruisati postojeću kuću.

Nakon što je na pružnom prrelazu tragično nastradao Milan Kojić iz Valjeva iza njega je ostalo troje dece Luka (14), Elizabeta (11) i Jovana (6), ali I supruga po nacionalnosti Filipinka Marnit Duro Kojić (50), bez urednih papira o boravku u Srbiji. Ova porodica , kako je javnost ubrzo obaveštena živela je u velikoj nemaštini , bez struje koja im je isključena zbog neplaćanja I u tropšnom objektu. Povrh svega u stalnoj zebnji da majka Marnit može biti deportovana iz Srbije.
Po poslednjim informacijama Marnit više nije ilegalac već joj je produžena boravišna viza I ona je započela procedure dobijanja državljanstva.
Pored brojnih dobrih ljudi koji su se javili poslednjih dana ovoj porodici u nameri da pomognu , ovu porodicu je posetio I predsednik Opštine UB Darko Glišić koji im je uručio jednokratnu pomoć , ali I povezao ih sa donatorom koji će ovoj porodici izgraditi još dodatnih prostorija , kuću opremiti svim potrebnim aparatima I nameštajem. Glišić nije želeo da posebno komentariše celu sistuaciju , ali je kratko rekao da je najvažnije da će kuća biti sredjena I rekonstruisana. Vidno uzbudjenai u suzama bila je Marnit koja je novinarima rekla da nije sve ovo očekivala. “Nemam reči da opišem kako se osećam, nemam ni reči da se svima zahvalim do neba, na tako velikoj pomoći nakon tragedije koja nas je zadesila. Ja sam skromna i navkla na malo, jedina želja mi je bila da ne budem proterana i da ostanem sa decom. Oni su presrećni sad, Luka će kao dečak moći da ima svoju sobu, a ćerke će biti u novoj koja će biti izgrađena na spratu”, rekla je Marnit.
Tehnički problem dsa strujnim priključkom takodje treba da bude rešen ove nedelje u čemu sje posredovao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.