Za vikend ponovo sneg

imageU sredu kišovito uz mogućnost obilnijih padavina na području Vojvodine. U prvom delu dana relativno toplo uz temperature i do 10°C, zatim se od jutarnjih sati na severu, a do kraja dana i u ostatku zemlje očekuje prolazak hladnog fronta koji će doneti novi osetan pad temperature i jak, na udare olujan, severni i severozapadni vetar.

Usled zahlađenja, kiša će postepeno prelaziti u susnežicu i sneg u večernjim satima, uglavnom u južnoj polovini zemlje. Formiranje većeg snežnog pokrivača se ne očekuje, jer će padavine prestati u toku noći. Za razliku od ostatka zemlje, u Negotinskoj i Timočkoj krajini će u prepodnevnim satima postojati uslovi i za kišu koja se ledi pri tlu, a front će u popodnevnim i večernjim satima doneti porast temperature, koja će preći 0°C.
Nakon hladnog jutra, u četvrtak tokom dana duži sunčani periodi u celoj Srbiji. Maksimalne dnevne temperature između 3°C i 5°C. Vetar umeren do jak zapadnih pravaca, u drugom delu dana u slabljenju i skretanju na južni. U petak ponovo temperatura u porastu, pa će u većini nižih predela dostizati 10°C. Prepodne sunčani periodi, poslepodne novo naoblačenje koje će doneti kišu u večernjim satima.

Za dane vikenda Srbiju očekuje novi sneg. U subotu prepodne kiša, koja će na severu zemlje preći u sneg do kraja dana. Na jugu toplije, uz znatno manje padavina. Drugog dana vikenda se usled jačeg zahlađenja sneg uz formiranje snežnog pokrivača očekuje u većem delu Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.