Za bezbednost saobraćaja 28,3 miliona dinara

imageGradsko veće je usvojilo program korišćenja sredstava za finansiranje unapredjenja bezbednosti saobraćaja na putevima u 2018. godini. Sredstva su predvidjena u visini od 28,3 miliona dinara.

Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapredjenja saobraćaja na putevima predvdijeno je da 16,5 miliona dinara koristi Odeljenje za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu i to za : tekuće popravke saobraćajne infrastrukture koje podrazumevaju nastavak projekta za potrebe izgradnje biciklističke staze Valjevo-Petnica, redovno održavanje trotoara u Ulici Vladike Nikolaja uz prilagodjavanje trotoara za biciklističku stazu, prva faza, ali i za redovno održavanje trotoara u zonama škola, a potom i na ulicama po prioritetima.
Policijskoj upravi u Valjevu opredeljuju se sredstva u visini od 46 miliona dinara i to za nabavku servera za ANPR sistem, odnosno sistema za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka i opremu za vršenje uvidjaja i obezbedjivanje mesta saobraćajne nezgode.
Vatrogasno-spasilačkoj jedinici opredeljeno je 200 000 dinara za nabavku opreme za stabilizaciju i zaštitu prilikom tehničkih intervencija u saobraćaju.
U okviru preventivnih aktivnosti predvdjeno je 5,7 miliona dinara i to 5 miliona za nabavku 1000 bezbednosnih sedišta za decu rodjenu u periodu od 6.04.2016. godine, za vršnjačku edukaciju 300 000 dinara, za lokalne kampanje bezbednosti 200 000 dinara i 200 000 dinara za nabavku rotacionih svetala za traktoriste i bicikliste.
Istim programom predvdiejno je da za naučno istraživački rad bude utrošeno milion dinara, a za troškove Saveta za bezbednost saobraćaja 300 000 dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.