Subvencija kako bi se sprečio veći rashod

imagePreduzeću Kolubara biće isplaćena subvencija u iznosu od 25 miliona dinara kako bi se omogućilo poravnanje ovog preduzeća u sporu sa preduzećem „Hidrotehnika“ iz Beograda. Ovim poravnanjem izbeći će se plaćanje kamate koja u ovom trenutku iznosi 57,8 miliona dinara.

JP Kolubra je pristupilo izmeni i dopuni Programa poslovanja za 2017. Godinu kako bi se obezbedila sredstva iz budžeta grada namenjena za tekuće subvencije u ukupnom iznosu od 25,8 miliona dinara. Navedeni iznos sredstava je neophodan kako bi se izmirila obaveza JP Kolubara koja je dospela na naplatu po osnovu izvršne presude Privrednog suda u Valjevu prema preduzeću Hidrotehnika iz Beograda.
Odlukom Izvršnog i Nadzornog odbora preduzeća Hidrotehnika i NO preduzeća Kolubara od 21.12.2017. godine odobreno je zaključenje poravnanja izmedju ova dva preduzeća kojom bi preduzeću Kolubara bila otpisana kamata ukoliko se izvrši uplata osnovnog duga i troškova postupka. Ovaj ugovor upućen je i ministarstvu privrede na saglasnost. Po osnovu uplate osnovnog duga preduzeće Hidrotehika odriče se kamate u iznosu od 57 875 986 dinara.
U slučaju da grad nije odobrio ovu subvenciju koja pre svega smanjuje troškove kojepodrazumeva kamata , a koji nisu mali , JP Kolubara ne bi bilo u mogućnosti da normalno posluje jer kako se navodi u Obrazloženju novčana izdvajanja u ovom iznosu nisu bila predvidjena za ovu godinu.

Drugim izmenama i dopunama programa poslovanja iznos subvencija za 2017. godinu sa planiranih 140,4 miliona biće povećan za iznos od 25 miliona dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.