Još se ne zna ko je pomerio barijere

imageJoš uvek nije poznato ko je pomerio betonske barijere na neotvorenom delu autoputa UB-Lajkovac što je dovelo do smrti dva lica.

Slučaj istrage vodi Osnovno tužilaštvo u Ubu s obzirom da se nesreća dogodila u mestu Stublenica koje pripada ovoj Opštini. Tada je, Milan Stanković (68), kako sam tvrdi, „sledeći znakove ušao vozilom na nedovršenu deonicu autoputa“ što se kobno završilo za njegove suvozače Čedomira Zorina i Miroslava Jovanovića. Protiv Stankovića podneta je krivična prijavazbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.
Kako Vamedia saznaje u tužilaštvo su stigli i izveštaji obdukcije tela nastradalih putnika dok je osumnjičenom,izrečena mera zabrane izlaska iz zemlje. Stanković je i u izjavi tužilaštvu ponovio „ da nije znao da autoput nije u upotrebi, već da je samo sledio postavljenu saobraćajnu signalizaciju i u Nepričavi, na uključenju na Koridor 11 sa magistrale Valjevo-Beograd, gde je postojao znak a betonska barijera bila uklonjena“. Dodatna saobraćajna veštačenja neće biti naložena, jer je nesporno da je Stanković na kraju izgrađenog dela autoputa udario u betonsku prepreku i sleteo sa puta. U daljem toku istrage treba da se saslušaju i porodice poginulih u smislu da li žele da se pridruže krivičnog gonjenju.
Zbog ovog slučaja smenjen je NO u Putevima Srbije, a jednom od direktora je umanjena plata za 20 odsto.
Znak koji je pokazivao da postoji uključenje na Koridor 11 je sklonjen, a betonske barijere su vraćene. Ipak tek istraga otkriće ko je naložio pomeranje barijera i pod kojim uslovima iako se uglavnom zna da su barijere pomerene kako bi prošli kamioni preduzeća koje je izvodilo radove na pomenutom putu.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.